Οι Σχολές και τα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Οι Σχολές και τα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 23/4 η ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχεδίου του ΥΠΠΕΘ με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις». 

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν το τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου με τις Σχολές και τα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου:


Άρθρο 24

Ίδρυση Σχολών 

1. Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ιδρύονται οι εξής Σχολές: 

α) Επιστημών Υγείας, με έδρα το Ηράκλειο.

β) Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. 

γ) Γεωπονικών Επιστημών, με έδρα το Ηράκλειο.

δ) Μηχανικών, με έδρα το Ηράκλειο.

ε) Μουσικής και Οπτοακουστικών Τεχνολογιών, με έδρα το Ρέθυμνο. 

στ) Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. 

2. Η ακαδημαϊκή τους λειτουργία αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού η ακαδημαϊκή λειτουργία της οποίας αρχίζει με την έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 25. 

3. Σε κάθε Σχολή συνιστάται Γραμματεία για τη διοικητική και γραμματειακή της υποστήριξη, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος, σύμφωνα με την περίπτωση α ́ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 (Α ́ 174). 

Άρθρο 25

Ίδρυση Τμημάτων 

1. Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ιδρύονται τα εξής Τμήματα: 

α) Νοσηλευτικής, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας. 

β) Κοινωνικής Εργασίας, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας. 

γ) Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τη Σητεία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας.

δ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας.

ε) Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας. 

στ) Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας. 

ζ) Γεωπονίας, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. 

η) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. 

θ) Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μηχανικών. 

ι) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μηχανικών. 

ια) Μηχανικών Βιοϊατρικής, με έδρα το Ηράκλειο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μηχανικών. 

ιβ) Ηλεκτρονικών Μηχανικών, με έδρα τα Χανιά, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μηχανικών. 

ιγ) Χημικών Μηχανικών, με έδρα τα Χανιά, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μηχανικών. 

ιδ) Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, με έδρα το Ρέθυμνο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μουσικής και Οπτοακουστικών Τεχνολογιών. 

ιε) Μουσικών Σπουδών, με έδρα το Ρέθυμνο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μουσικής και Οπτοακουστικών Τεχνολογιών. 

ιστ) Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. 

ιζ) Φυσικοθεραπείας, με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας. 

2. Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων του παρόντος και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών, αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση τα Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Μηχανικών Βιοϊατρικής, Μουσικών Σπουδών, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Φυσικοθεραπείας, η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας των οποίων καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, που εκδίδεται ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, προκειμένου για το Τμήμα της Φυσικοθεραπείας και όχι αργότερα από το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022,προκειμένου για το Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις 30 Απριλίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της ακαδημαϊκής λειτουργίας. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι αποκλειστική. 

4. Σε κάθε Τμήμα συνιστάται Γραμματεία, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος, σύμφωνα με την περίπτωση α ́ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 και παρέχει διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του. 

5. Σε καθένα από τα Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Βιοϊατρικής, Μουσικών Σπουδών, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Φυσικοθεραπείας συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Δ.Ε.Π.. 

6. Ο πρώτος κύκλος σπουδών των Τμημάτων που ιδρύονται με το παρόν άρθρο έχει διάρκεια οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα, με εξαίρεση τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, Γεωπονίας και Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, στα οποία η απαιτούμενη διάρκεια φοίτησης για απόκτηση πτυχίου ορίζεται σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα. 

7. Η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων που ιδρύονται με το παρόν γίνεται, σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4009/2011. Τα προγράμματα αυτά θεωρούνται πιστοποιημένα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.), σύμφωνα με τα άρθρα 70 έως και 72 και το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης δ ́ της παρ. 12 του άρθρου 80 του ν. 4009/2011. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr