Οι Φοιτητές του ΕΑΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι Φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι διαχρονικές αδικίες τις οποίες έχουν υποστεί οι πτυχιούχοι του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι γνωστές σε όλους. Ως πανελλήνια συλλογικά όργανα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού αντίστοιχα, αγωνιζόμαστε εδώ και καιρό με σκοπό την αποκατάσταση όλων όσων έχουμε υποστεί από την αδιαφορία που επικράτησε επί χρόνια και από όλες τις διοικήσεις που πέρασαν από το πανεπιστήμιο μας. 

Ο ΠαΣυΦοιΠ ΕΛΠ ΕΑΠ μετρά μέχρι σήμερα τρία περίπου έτη λειτουργίας, έχοντας ήδη αναπτύξει μια έντονη δραστηριότητα ενώ ο ΠΑΝ.Φ.ΣΥ.ΕΠΟ-ΕΑΠ εδώ και ένα χρόνο, με το ίδιο μεράκι και θέληση για διεκδίκηση, αλλαγές και δημιουργία.                                                                     


Όπως ήδη θα έχετε δει από τις τελευταίες κοινές συναντήσεις τις οποίες έχουμε πραγματοποιήσει (Υπ. Παιδείας, Υπ. Εσωτερικών, Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης), έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με σκοπό να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για την αποκατάσταση των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων μας. Ελάχιστα μας χωρίζουν ( η ονομασία και μόνο) και πολλά μας ενώνουν.

Με αφορμή την συνάντηση της Μ. Τετάρτης και η οποία θα γίνει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας του πανεπιστημίου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα δώσουμε για ακόμη μια φορά τον αγώνα μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας.

Διαβάστε ακόμη: Αναμονή και αγωνία για τους φοιτητές και πτυχιούχους του ΕΑΠ

Η νέα διοικούσα επιτροπή όλο αυτό τον καιρό έχει δείξει την θέληση της για αλλαγές και συνεργασία. Θα ήταν ανέντιμο από την πλευρά μας, να μην αναγνωρίσουμε όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και την δημιουργικότητα που πήρε την θέση της επί χρόνια στασιμότητας. Θετική εξέλιξη, θεωρούμε και την απόφαση του Προέδρου του ΕΑΠ, να ανοίξει εδώ και καιρό τον διάλογο με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο ο ΕΛΠ όσο και ο ΕΠΟ.  

Στα θετικά αποτελέσματα συγκαταλέγεται επίσης, και η πρόσφατη γνωμοδότηση και βεβαίωση της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, για την πλήρη επάρκεια των πτυχών μας και την ευκαιρία των πτυχιούχων μας να συμμετέχουν, επιτέλους, σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, δείχνοντας έτσι πως και τα όργανα της Κοσμητείας έχουν ως σκοπό να παράσχουν πλέον κάθε είδους βοήθεια με στόχο την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας. Κάτι το οποίο μας ανέφερε και ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.Π ΕΛ.Π κος Προικιός έπειτα από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον νέο Κοσμήτορα καθηγητή κο Λιοναράκη, μεταφέροντας μας την πρόθεση της Κοσμητείας να θεραπεύσει και να βελτιώσει κάθε τι που μας αφορά.

Υπενθυμίζουμε ότι η ειδική επιτροπή του Υπουργείου η οποία αναμένει να παραλάβει τις προτάσεις των πανεπιστημίων, έχει ήδη συσταθεί με σκοπό την απόδοση και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, έπειτα και από σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Εκτιμούμε ότι η συνεδρίαση της 12ης Απριλίου του 2017, παρουσία του Προέδρου του ΕΑΠ, του Κοσμήτορα των Ανθρωπιστικών Σπουδών και  των Διευθυντών των Προγραμμάτων μας θα είναι καθοριστική. 

Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας από τις 10 Μαρτίου και οι οποίες παρουσιάστηκαν στις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις μας. Στόχος μας η συνεδρίαση να ολοκληρωθεί με τα θετικότερα για εμάς αποτελέσματα, και χωρίς άλλη καθυστέρηση να δοθεί η οριστική λύση. 

Καθήκον όλων είναι η προάσπιση των πτυχίων μας. 

Για τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr,
Νικόλαος Προικιός, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.Π ΕΛ.Π &
Πρόεδρος ΠΑΝ.Φ.ΣΥ Ε.ΠΟ, Μέμα Χαλιώτη 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr