Φοιτητές ΕΑΠ, προβλήματα, αδικίες, αντιμετωπίζουν, φοιτητές, ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο Φοιτητές του ΕΑΠ για τα προβλήματα και τις αδικίες που αντιμετωπίζουν

Φοιτητές του ΕΑΠ για τα προβλήματα και τις αδικίες που αντιμετωπίζουν

"Τελειωμό δεν έχουν οι αδικίες ενάντια των φοιτητών και των απόφοιτων της σχολής Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ευτυχώς όμως οι ενέργειες αυτού του νέου αλλά πολύ γνωστού Συλλόγου είναι συνεχόμενες τον τελευταίο ένα χρόνο προσπαθώντας να σταματήσει,όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν,τiς αδικίες που τόσα χρόνια έχουν υποστεί!"

Aκολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας προς τα εμπλεκόμενα Υπουργεία προκήρυξης ξεναγών:


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τα εμπλεκόμενα Υπουργεία προκήρυξης ξεναγών

Προς: Υπουργείο Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού

Κοιν: Δ/νση Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

Τμήμα Ανώτερων Σχολών & Σχολών Ξεναγών

Προς: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Αν θέλεις να γίνεις μέλος της μεγαλύτερης σελίδας ενημέρωσης των Φοιτητών του ΕΑΠ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Ως συλλογικό όργανο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών και Πτυχιούχων του Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έχουμε χρέος να προασπίζουμε τα δικαιώματα μας και να προσπαθούμε να επιλύουμε τις αδικίες που γίνονται εις βάρος των φοιτητών και πτυχιούχων της σχολής του Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ο λόγος της επιστολής είναι η δημόσια διαμαρτυρία μας για το γεγονός πως για ακόμη μια χρονιά αγνοούμαστε και δεν συμπεριλαμβανόμαστε ως πτυχιούχοι του Ελληνικού Πολιτισμού στα ταχύρρυθμα σεμινάρια που πραγματοποιούνται από το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τους ξεναγούς.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε έξω και από την ξενάγηση διότι σύμφωνα με  την υπ’ αριθμ. 18062/20-12-2012 Απόφαση Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού «Αναλυτικό πρόγραμμα ταχύρρυθμων προγραμμάτων για την κατάρτιση των αποφοίτων της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του ν. 710/1977, όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση 8 της υποπαραγράφου ΙΔ.1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α΄) και ισχύει, για την ειδικότητα του Ξεναγού» (ΦΕΚ 3401/Β’)», όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 6537/13.03.2014 Απόφαση Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού (Φ.Ε.Κ. 820/Α’), δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.

Μια αδικία που θα πρέπει να τακτοποιηθεί, γιατί οι απόφοιτοι του Ελληνικού Πολιτισμού έχουν όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να μπορούν να πάρουν μέρος στα σεμινάρια και να αποκτούν με αυτόν τον τρόπο την επάρκεια ξενάγησης.

Μερικά από τα μαθήματα που διδασκόμαστε και αποδεικνύουν τις γνώσεις και τις ικανότητες μας για όσα υποστηρίζουμε παραπάνω είναι: Ελληνική Ιστορία από την  Αρχαιότητα έως τη Νεότερη εποχή, Ελληνικό Θέατρο, Ιστορία της Τέχνης Ελληνική και Ευρωπαϊκή, Αρχαιολογία-Μουσειολογία, Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία, Δημόσιος & Ιδιωτικός βίος στην αρχαιότητα, βυζαντινά χρόνια και νέα εποχή-Λαογραφία, Αρχαία και Νεοελληνική λογοτεχνία, Ευρωπαϊκή λογοτεχνία κ.ά.

Ζητάμε λοιπόν να συμπεριληφθεί η σχολή του Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη λίστα των σχολών που τους επιτρέπεται να λάβουν μέρος στα ταχύρρυθμα σεμινάρια ξενάγησης.

Χρόνια τώρα λόγω κακών χειρισμών τρίτων, υποβαθμιζόμαστε και στερούμαστε επαγγελματικών δικαιωμάτων στα οποία επιτέλους επιθυμούμε να δοθεί μια δίκαιη λύση. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε κάνοντας γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς, και δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από την αποκατάσταση αυτής της αδικίας που τόσα χρόνια μας στερεί να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους καρπούς της γνώσης μας και στον τομέα της ξενάγησης.

Aναμένουμε τόσο την απάντηση σας όσο και την αποκατάσταση κάθε αδικίας που συντελείται σε βάρος των αποφοίτων μας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος               Η γενική γραμματέας

Νικόλαος Προικιός       Αλεξάνδρα Βασιλείου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr