Το ΕΑΠ απευθύνεται στους Βουλευτές / Η διάταξη που προτείνει για το αυτοδιοίκητο

Το ΕΑΠ απευθύνεται στους Βουλευτές / Η διάταξη που προτείνει για το αυτοδιοίκητο

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής με αποδέκτη την Υπουργό Παιδείας η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου δημοσιεύει (μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα») νέα ανοικτή επιστολή με αποδέκτες τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους Υπεύθυνους Τομέων Παιδείας των Πολιτικών Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι Κοσμήτορες όλων των Σχολών του ΕΑΠ και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, καλούν τους Βουλευτές να καταθέσουν (ακόμα και στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή)και να υποστηρίξουν την ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ που προτείνουν, την οποία ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ στην 577/16-01-2023 συνεδρίασή της, εισηγήθηκε στην Υπουργό Παιδείας, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεχιζόμενη εδώ και 30 χρόνια ομηρία του ιδρύματος. Η προτεινόμενη διάταξη παρατίθεται πιο κάτω.


Επισημαίνουν στους Βουλευτές πως πρέπει να αφουγκραστούν το αίτημα της ίδιας της  Κοινωνίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι εδώ και 30 χρόνια το ΕΑΠ των 50.000 φοιτητών.

Η ανοικτή επιστολή:

Προς:

  1. κ.κ. Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου 
  2. κ.κ. Υπεύθυνους Τομέων Παιδείας των Πολιτικών Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αξιότιμες κυρίες, κύριοι,

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) παραμένει εδώ και τριάντα χρόνια το μοναδικό ελληνικό ΑΕΙ που δεν είναι αυτοδιοικούμενο, αν και πληροί από το 2006 τα κριτήρια αυτοδιοίκησης που προβλέπει ο Ν.4957/2022. 

Σε συνέχεια:

• Των ομόφωνων αποφάσεων όλων των Σχολών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για πρόβλεψη του αυτοδιοίκητου του ΕΑΠ στον υπό ψήφιση (τότε) νέο νόμο Ν.4957/2022,

• Των επανειλημμένων δημόσιων δηλώσεων και διαβεβαιώσεων από πλευράς Υπουργείου για δρομολόγηση της αυτοδιοίκησης του ιδρύματος στις αρχές του 2023 και σε κάθε περίπτωση πριν τις βουλευτικές εκλογές,

• Των ομόφωνων αποφάσεων ακόμα και των δύο τελευταίων διορισμένων Διοικήσεων του ΕΑΠ να υπαχθεί επιτέλους το ΕΑΠ σε καθεστώς πλήρους αυτοδιοίκησης,

• Της από 7/2/2023 επιστολής σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, την οποία και επισυνάπτουμε, για άμεση δρομολόγηση της αυτοδιοίκησης του ιδρύματος,

Σήμερα, οι υπογράφοντες Κοσμήτορες όλων των Σχολών του ΕΑΠ και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ (ακόμα και στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή), ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ την επισυναπτόμενη ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ, την οποία ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ στην 577/16-01-2023 συνεδρίασή της, εισηγήθηκε στην Υπουργό Παιδείας, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεχιζόμενη εδώ και 30 χρόνια ομηρία του ιδρύματος.

Σας καλούμε να αφουγκραστείτε ο κάθε ένας, η κάθε μία από εσάς την ίδια την Κοινωνία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι εδώ και 30 χρόνια το ΕΑΠ των 50.000 φοιτητών.

Ο εναπομένων κοινοβουλευτικός χρόνος έως τη διάλυση της Βουλής επαρκεί. Διαφορετικά, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Αυγουστίνος Δημητράς, Καθηγητής ΕΑΠ,
Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών ΕΑΠ

Αχιλλέας Καμέας, Καθηγητής ΕΑΠ,
Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας ΕΑΠ

Εμμανουήλ Κουτούζης, Καθηγητής ΕΑΠ,
Κοσμήτορας Ανθρωπιστικών Επιστημών ΕΑΠ

Αθανάσιος Μιχιώτης, Καθηγητής ΕΑΠ,
Εκλεγμένος Εκπρόσωπος Μελών ΔΕΠ ΕΑΠ στη ΔΕ

Η προτεινόμενη διάταξη (όπως εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα»)

Για να κατεβάσετε την διάταξη πατήστε εδώ

Η προτεινόμενη διάταξη εαπ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr