Δικαιολογητικά εγγραφής φοιτητών στο ΕΑΠ

Δικαιολογητικά εγγραφής φοιτητών στο ΕΑΠ

Δικαιολογητικά εγγραφής Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΠΣ) και Μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων (ΠΠΣ):

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν (σε αρχεία pdf μέγιστου μεγέθους 4 MBανά αρχείο για τα έγγραφα και σε μορφή jpg/png για τη φωτογραφία) είναι τα ακόλουθα:

i. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής θα υποβάλλεται αντίγραφο, υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση, καθώς και από βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας με τους τίτλους της ημεδαπής. Επισημαίνεται ότι απολυτήρια με γενικό βαθμό κάτω του δέκα (10) θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση πρόσβασης.  


Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΕΑΠ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

ii. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 η οποία θα αναφέρει ότι «δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε Δημόσιο ΙΕΚ όπου η εισαγωγή μου σε αυτό πραγματοποιήθηκε μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων ή σε οποιοδήποτε πτυχιακό τμήμα ή πρόγραμμα σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ημεδαπής (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., συμπεριλαμβανομένου και του Ε.Α.Π.)».

iii. Για το Πρόγραμμα Σπουδών «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός», πιστοποιητικά που να τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών.

iv. Δελτίο Ταυτότητας. Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ. στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλετε διαβατήριο ή άλλο έντυπο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.

v. Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).

Δικαιολογητικά εγγραφής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (ΜΠΣ) και Μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων (ΜΠΣ):

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν (σε αρχεία pdf μέγιστου μεγέθους 4 MBανά αρχείο για τα έγγραφα και σε μορφή jpg/png για τη φωτογραφία) είναι τα ακόλουθα:

i. Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή ΑΤΕΙ ή ισότιμο ή/και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), όπως απαιτείται από τις προϋποθέσεις εισαγωγής για κάθε πρόγραμμα. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής θα υποβάλλεται αντίγραφο Πτυχίου ή διπλώματος, υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση, καθώς και από την αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών (η οποία καταργήθηκε στις 31.8.2021 σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 478 του ν. 4781/2021) ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο. Σημειώνεται ότι από 1.9.2021, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν και να επιλέγουν μεταφραστή στην διεύθυνση: metafraseis.services.gov.gr ή μέσω της εφαρμογής «Πιστοποιημένοι Μεταφραστές» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης.

ii. Πιστοποιητικά που να τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος σπουδών που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Τα απαιτούμενα πιστοποιητικά του προγράμματος σπουδών μπορείτε να τα πληροφορηθείτε από την ηλεκτρονική σελίδα του Πανεπιστημίου www.eap.gr, επιλέγοντας την καρτέλα προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος σπουδών που επιθυμείτε.

iii. Πιστοποιητικά ξένης γλώσσας, στις περιπτώσεις που απαιτείται. Για την πιστοποίηση γνώσης ξένης γλώσσας, πρέπει να αποστείλετε τον ξενόγλωσσο τίτλο που κατέχετε (π.χ. First Certificate κ.ά.) ή προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα αναφέρεται το επίπεδο της γνώσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Από την υπεύθυνη δήλωση εξαιρούνται τα προγράμματα:

α) Language Education for Refugees and Migrants (LRM)

β) Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης /Διεθνούς Γλώσσας (ΑΓΓ) γ) Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΔΕΑ)

δ) Master in Business Administration» (ΜΒΑ)

ε) Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change (CCC)

στ) Interaction Generative Design (IGD)

για την παρακολούθηση των οποίων απαιτείται η προσκόμιση συγκεκριμένου τίτλου που να πιστοποιεί τη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Οι τίτλοι γλωσσομάθειας της αγγλικής γίνονται δεκτοί σε ευκρινή φωτοαντίγραφα χωρίς όμως να απαιτείται μετάφρασή τους.

η) Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας (ΓΕΡ)

για την παρακολούθηση του οποίου απαιτείται η προσκόμιση συγκεκριμένου τίτλου που να πιστοποιεί τη γνώση της γερμανικής γλώσσας. Οι τίτλοι γλωσσομάθειας της αγγλικής γίνονται δεκτοί σε ευκρινή φωτοαντίγραφα χωρίς όμως να απαιτείται μετάφρασή τους.

θ) Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας (ΓΑΛ)

για την παρακολούθηση του οποίου απαιτείται η προσκόμιση συγκεκριμένου τίτλου που να πιστοποιεί τη γνώση της γαλλικής γλώσσας. Οι τίτλοι γλωσσομάθειας της αγγλικής γίνονται δεκτοί σε ευκρινή φωτοαντίγραφα χωρίς όμως να απαιτείται μετάφρασή τους.

iv.Δελτίο Ταυτότητας. Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ. στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλετε διαβατήριο ή άλλο έντυπο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.

v. Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).

Δικαιολογητικά εγγραφής στο Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ)»

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά (σε αρχεία pdf μέγιστου μεγέθους 4 MB ανά αρχείο για τα έγγραφα και σε μορφή jpg/png για τη φωτογραφία) είναι τα ακόλουθα:

i. Για πτυχιούχους: Ευκρινές φωτοαντίγραφο Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή ισότιμο ή/και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) ή το ΙΤΕ, όπως απαιτείται από τις Προϋποθέσεις Εισαγωγής. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής θα υποβάλλεται αντίγραφο Πτυχίου ή διπλώματος, υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση. Η επίσημη μετάφρασήτους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών (η οποία καταργήθηκε στις 31.8.2021 σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 478 του ν. 4781/2021) ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο. Σημειώνεται ότι από 1.9.2021, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν και να επιλέγουν μεταφραστή στην διεύθυνση: metafraseis.services.gov.gr ή μέσω της εφαρμογής «Πιστοποιημένοι Μεταφραστές» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης.

ii. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο σπουδών, ο οποίος δεν αναφέρεται στις προϋποθέσεις εισαγωγής θα υποβάλλεται αντίγραφο τίτλου υπό την προϋπόθεση ότι συνοδεύεται από απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει του π.δ. 38/2010 (Α΄78) ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού ΠΕ80, σύμφωνα με το νόμο 4653/2020 (αρ. 50).

iii. Σε περίπτωση που είστε φοιτητής/φοιτήτρια και επιθυμείτε να υποβάλλετε αίτηση εισαγωγής στο Πρόγραμμα, ενώ σας υπολείπονται έως 60 πιστωτικές μονάδες (ects) για τη λήψη πτυχίου, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις εισαγωγής του Προγράμματος, χρειάζεται η προσκόμιση Βεβαίωσης Σπουδών αναλυτικής βαθμολογίας στην οποία να αναγράφεται η αντιστοιχία των μαθημάτων σε ects (πιστωτικές μονάδες).

iv. Πιστοποιητικά που να τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών όπου έχετε επιλεγεί. Για την πιστοποίηση γνώσης ξένης γλώσσας, πρέπει να αποστείλετε τον ξενόγλωσσο τίτλο που κατέχετε (π.χ. First Certificate κ.ά.) ή προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα αναφέρεται το επίπεδο της γνώσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάθε πρόγραμμα.

v. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 η οποία θα πρέπει ν’ αναφέρει ότι:

  • Για πτυχιούχους: «Έχω τα ειδικά τυπικά προσόντα, κλάδου εκπαίδευσης κωδικού ΠΕ80, για το διορισμό μου στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις»
  • Για φοιτητές: «Μετά τη λήψη του πτυχίου μου θα έχω τα ειδικά τυπικά προσόντα, κλάδου εκπαίδευσης κωδικού ΠΕ80, για τον διορισμό μου στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις»

vi. Δελτίο Ταυτότητας. Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ. στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλετε διαβατήριο ή άλλο έντυπο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.

vii. Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).

Δικαιολογητικά εγγραφής στη Θεματική Ενότητα ΠΛΗ37 «Πληροφορική και Εκπαίδευση» για την πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν (σε αρχεία pdf μέγιστου μεγέθους 4 MB ανά αρχείο για τα έγγραφα και σε μορφή jpg/png για τη φωτογραφία) είναι τα ακόλουθα:

i. Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή ΑΤΕΙ ή ισότιμο ή/και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) ή το ΙΤΕ, όπως απαιτείται από τις προϋποθέσεις εισαγωγής για κάθε πρόγραμμα. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής θα υποβάλλεται αντίγραφο Πτυχίου ή διπλώματος, υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση. Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών (η οποία καταργήθηκε στις 31.8.2021 σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 478 του ν. 4781/2021) ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο. Σημειώνεται ότι από 1.9.2021, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν και να επιλέγουν μεταφραστή στην διεύθυνση: metafraseis.services.gov.gr ή μέσω της εφαρμογής «Πιστοποιημένοι Μεταφραστές» της ΕνιαίαςΨηφιακής Πύλης.

ii. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 η οποία θα αναφέρει ότι «Ο τίτλος σπουδών μου εντάσσεται στον κλάδο εκπαιδευτικών ΠΕ86 Πληροφορικής».

iii. Δελτίο Ταυτότητας. Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ. στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλετε διαβατήριο ή άλλο έντυπο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.

iv. Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).

Άνοιξαν οι αιτήσεις για Σπουδές στο ΕΑΠ με έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2022

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr