ΕΑΠ: Οικονομική απαλλαγή διδάκτρων στους φοιτητές άνω των 70 ετών

ΕΑΠ: Οικονομική απαλλαγή διδάκτρων στους φοιτητές άνω των 70 ετών

Ελληνικό Ανοικτό ΠανεπιστήμιοΗ Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην 552/27.05.2022 συνεδρίαση της, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της, Καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την πλήρη οικονομική απαλλαγή από τις δαπάνες των σπουδών όλων των φοιτητών και φοιτητριών του Ιδρύματος με ηλικίες άνω των 70 ετών. Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα της κ. Αλεξάνδρας Αντωνάτου, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Ε.Α.Π., η οποία εξέφρασε την αντικειμενική δυσκολία ανταπόκρισης των υπερήλικων φοιτητών στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Ίδρυμα. 

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας συναντήθηκε δια ζώσης στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Πάτρα με την φοιτήτρια κ. Αλεξάνδρα Αντωνάτου ανακοινώνοντάς της την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και τους περιορισμούς αυτής. «Η ανάγκη για την προσωπική μου εξέλιξη εμφανίστηκε ακριβώς την στιγμή που ανακάλυψα ότι είχα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μου ως εργαζόμενη, ως μητέρα αλλά και ως γιαγιά. Ήταν μια στιγμή που οι σπουδές και η δυνατότητα φοίτησης σε ένα Πανεπιστήμιο σαν το ΕΑΠ μου έδωσαν ένα κίνητρο να συνεχίσω να είμαι ενεργή πολίτης και δημιουργικός άνθρωπος» δήλωσε η κυρία Αντωνάτου, άρθρο και συνέντευξη της οποίας θα φιλοξενήσει η μηνιαίας έκδοσης εφημερίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε επόμενο τεύχος της. 


Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αναγνωρίζοντας ότι η τρίτη ηλικία αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας, ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, το οποίο απαιτεί φροντίδα αλλά και υποστηρικτικούς μηχανισμούς, αποφάσισε να συμβάλλει κοινωνικά στο πλαίσιο αυτό, καλύπτοντας και εξασφαλίζοντας την μαθησιακή υποστήριξη των ατόμων που την επιζητούν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr