ΕΑΠ: Διαμαρτυρία μεταπτυχιακών φοιτητών για τις βεβαιώσεις σπουδών προκειμένου να προλάβουν τις Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Διαμαρτυρία μεταπτυχιακών φοιτητών του ΕΑΠ για τις βεβαιώσεις σπουδών προκειμένου να προλάβουν τις Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Διαμαρτυρία αποφοίτων μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για τη μη χορήγηση βεβαιώσεων προκειμένου να προλάβουν να ενταχθούν στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι ότι το πανεπιστήμιο δεν τους παραχωρεί βεβαίωση σπουδών προκειμένου να προλάβουν να ενταχθούν στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής για τις προσλήψεις που θα γίνουν το επόμενο σχολικό έτος.


Οι απόφοιτοι ζητούν να χορηγηθεί βεβαίωση σπουδών σε όσους καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τις 23 Μάϊου, έως την ημερομηνία λήξης δηλαδή των αιτήσεων για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, υπογραμμίζοντας πως άλλα πανεπιστήμια θα χορηγήσουν, μετά από αίτημα των φοιτητών τους, τις αντίστοιχες βεβαιώσεις. 

«Είναι άδικο να είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο του οποίου οι φοιτητές θα μείνουν εκτός πινάκων και μάλιστα μιλάμε για τρία χρόνια αποκλεισμού. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο που δε στηρίζει τους φοιτητές του» αναφέρει χαρακτηριστικά απόφοιτος του πανεπιστημίου.

Ακολουθεί η Επιστολή

Όπως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του κοινού ΠΜΣ του πανεπιστημίου Λευκωσίας με Πατρών, από Πανεπιστήμια Αιγαίου ακόμη και από του Φρεντερικ (μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης) που θέλει και ΔΟΑΤΑΠ και χρειάζεται πόσος καιρός, έπειτα από αίτημα των φοιτητών, θα τους δοθεί βεβαίωση σπουδών πριν τις 23 Μαϊου για όσους ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τότε και συγκεκριμένα στις 19/5.

Εμείς που είμαστε τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων Με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ δεν είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν καμία βεβαίωση.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη μας δώσουν άμεσα τη βεβαίωση σπουδών όσων καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μέχρι και τις 23/5.

Είναι άδικο να είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο του οποίου οι φοιτητές θα μείνουν εκτός πινάκων και μάλιστα μιλάμε για τρία χρόνια αποκλεισμού.

Αν θέλουμε να μιλάμε για ισοτιμία Θα πρέπει μπούμε όλοι και θα να προβεί το ΕΑΠ στις απαραίτητες ενέργειες ή να υπάρξει παράταση αιτήσεων μέχρι να καταθέσουμε και εμείς.

Με εκτίμηση

Οι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Ατόμων Με Προβλήματα
Προφορικού και Γραπτού Λόγου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΕΑΠ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr