Το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ ξεκινά τη λειτουργία του προσφέροντας (9) καινοτόμα προγράμματα

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ ξεκινά τη λειτουργία του προσφέροντας εννέα καινοτόμα προγράμματα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ε.Α.Π. ξεκινά τη λειτουργία του, εξασφαλίζοντας το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει Διά Βίου Μάθησης. 

Το Ε.Α.Π. ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών, χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες, την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού, και των υποδομών του, προσφέρει μέσω του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ προγράμματα επιμόρφωσης στο ευρύ κοινό. 


Τα πρώτα καινοτόμα προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είναι τα:

  1. Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας: Περιεχόμενο μάθησης, εκπαιδευτικές μέθοδοι και υποκίνηση
  2. Στατιστικά μοντέλα μετανάλυσης με την χρήση της R (Απλή μετανάλυση και μετανάλυση δικτύου)
  3. Εισαγωγή στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων (SPSS)
  4. Διδακτικές προσεγγίσεις στον Προγραμματισμό με το Scratch
  5. Ολιστική Διεπιστημονική Ορθογηριατρική Συμμαχία
  6. Σύγχρονες τάσεις στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση
  7. Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες & Ψυχική ανθεκτικότητα σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και τραυματικών εμπειριών
  8. Επίλυση Συγκρούσεων και Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο – Διαχείριση Σχολικής Τάξης
  9. Νεοελληνική Φιλοσοφία

«Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον είναι γεγονός αδιαµφισβήτητο ότι η επιµόρφωση και η δια βίου µάθηση συνδέεται άµεσα µε την απασχόληση, καθώς και την οικονοµική και κοινωνική ευηµερία. Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στοχεύει στο γενικότερο εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση. 

Οι διαρκείς τεχνολογικές, οικονοµικές και κοινωνικές εξελίξεις προάγουν την ανάπτυξη νέων ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα η ανανέωση, η επικαιροποίηση και η αναβάθµιση γνώσεων, κρίνονται πλέον απαραίτητες για την επαγγελµατική και προσωπική ανέλιξη. 

Η υψηλή επιστημονική κατάρτιση και η μακροχρόνια εμπειρία του ΕΑΠ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχουν δημιουργήσει μια κουλτούρα πρωτοπορίας και ευελιξίας, η οποία έχει μεταφραστεί σε προγράμματα υψηλής στάθμης, που λαμβάνουν υπόψη τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις, καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων, και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αγορά εργασίας.», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ), του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το νέο ιστότοπο του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (https://kedivim.eap.gr) και να ενημερωθούν για τα προγράμματα που προσφέρονται.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr