ΕΑΠ: Απώλεια μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας

ΕΑΠ: Απώλεια μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με βαθιά οδύνη ανακοινώνει στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου την αναπάντεχη απώλεια του αγαπητού συναδέλφου Γεράσιμου (Μάκη) Θεοδόση, Συμβούλου Καθηγητή στη Θεματική Ενότητα ΔΗΔ 11 του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Μάκης Θεοδόσης μαθητής και συνεργάτης του αείμνηστου Γιώργου Παπαδημητρίου συνδύαζε πολλά πράγματα μαζί. Συνταγματολόγος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου της ξακουστής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης είχε σημαντική συμβολή στην μελέτη των θεσμών του Συγκριτικού Κοινοβουλευτικού Δικαίου και της Συγκριτικής Συνταγματικής Δικαιοσύνης.


Συνέγραψε μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα μια πρωτοποριακή μονογραφία για την Ελευθερία της Τέχνης κατά το άρθρο 16 παρ. 1 Συντ.  Αλλά συγχρόνως ήταν πολυγραφότατος και καταξιωμένος πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και ποιητής, ένας πνευματικός άνθρωπος με όλη την σημασία του όρου. Ανήσυχος, σεμνός, τρυφερός και καλόκαρδος.

Αυτήν την πιο δύσκολη ώρα η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του στην οποία εκφράζουμε τη μεγάλη μας αγάπη για τον Μάκη και την εκτίμησή μας για προσφορά του στην επιστήμη, στα γράμματα και στις τέχνες.

Μπάμπης Ανθόπουλος
Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Συντονιστής Θεματικής Ενότητας ΔΗΔ 11, Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης ΕΑΠ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr