Πρωτόκολλα Συνεργασίας ΕΑΠ με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Πρωτόκολλα Συνεργασίας ΕΑΠ με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Υπογράφηκαν χθες δύο (2) Πρωτόκολλα Συνεργασίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, και των Διευθυντών Εκπαίδευσης των ΓΕΣ και ΓΕΑ, στο πλαίσιο εξωστρέφειας των συμβαλλομένων.

Η εδραίωση αυτής της συνεργασίας είναι επωφελής για όλες τις πλευρές, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών και διευρύνει τον ορίζοντα συνεργασίας σε πολλά επίπεδα και θέματα κοινού εκπαιδευτικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος.


Ειδικότερα, διανοίγονται προοπτικές εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης για τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων η αποστολή  στοχεύει στην εθνική ασφάλεια, στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, στην τήρηση του διεθνούς δικαίου και χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες, όπως μεταθέσεις ή αποσπάσεις.

Η συνεργασία με το Ίδρυμα θα προσφέρει όχι μόνο την ευκαιρία εξ αποστάσεως Προπτυχιακής και Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης και επιμόρφωσής τους, αλλά και την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σπουδών, την ανταλλαγή απόψεων, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, την ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού κ.α..

Mε τα δύο Πρωτόκολλα Συνεργασίας συμφωνήθηκε η αμοιβαία βούληση των συμβαλλομένων για τη συνεργασία και καθορίστηκαν λεπτομερώς οι στόχοι που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο αυτών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr