Η απάντηση του ΕΑΠ στην πρωτότυπη διαμαρτυρία πτυχιούχου κατά την ορκωμοσία

Η απάντηση του ΕΑΠ στην πρωτότυπη διαμαρτυρία πτυχιούχου κατά την ορκωμοσία

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: "Τα πτυχία δύο μόνον προγραμμάτων μας («Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό»), ενώ είναι και αυτά πλήρως αναγνωρισμένα από το ελληνικό κράτος, εν τούτοις δε παρέχουν, επί του παρόντος, δυνατότητα διορισμού στην εκπαίδευση. Η Διοικούσα επιτροπή του ιδρύματος συντονίζει τις δυνάμεις της, μαζί με τους φοιτητές και τους αποφοίτους μας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος".

Αναλυτικά η απάντηση του ΕΑΠ στα «Φοιτητικά Νέα» για την πρωτότυπη διαμαρτυρία πτυχιούχου του Πανεπιστημίου κατά την ορκωμοσία:


"Έπειτα από το ρεπορτάζ σας, για την τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και σχετικά με το θέμα που αναδείξατε, το οποίο αφορούσε σε παράσταση διαμαρτυρίας απόφοιτης του Πανεπιστημίου μας, για τη χορήγηση δικαιώματος διορισμού στην εκπαίδευση στους αποφοίτους δύο προγραμμάτων σπουδών, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών, Ακαδημαϊκών Υποθέσων και Φοιτητικής Μέριμνας μας του ιδρύματός μας, καθηγητής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο οποίος παρίστατο στην εκδήλωση και έλαβε το λόγο ενημερώνοντας το κοινό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΕΑΠ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Ιδρύθηκε το 1992 και είναι απολύτως ισότιμο με τα λοιπά Πανεπιστήμια της χώρας. Παρέχει στους αποφοίτους του όλα τα εχέγγυα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τα δικαιώματα που απορρέουν από το ισχύον νομικό, Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Επομένως οι απόφοιτοί του λογίζονται, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ως απόφοιτοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με τα δικαιώματα και τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται.

Το ίδιο ισχύει και για την ακαδημαϊκή αναγνώριση των τίτλων που χορηγεί και οι απόφοιτοί του να  μπορούν να συνεχίσουν μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές, σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Το Ε.Α.Π. προσφέρει 48 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, πολλά εκ των οποίων παρέχουν και τη δυνατότητα διορισμού στην εκπαίδευση.

Τα πτυχία δύο μόνον προγραμμάτων μας («Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό»), ενώ είναι και αυτά πλήρως αναγνωρισμένα από το ελληνικό κράτος, εν τούτοις δε παρέχουν, επί του παρόντος, δυνατότητα διορισμού στην εκπαίδευση.

Η Διοικούσα επιτροπή του ιδρύματος συντονίζει τις δυνάμεις της, μαζί με τους φοιτητές και τους αποφοίτους μας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Ευελπιστούμε ότι οι κοινές μας προσπάθειες σύντομα θα ευοδωθούν».

Παρέμβαση πτυχιούχου του ΕΑΠ εν ώρα ορκωμοσίας για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του ΕΛ.Π. (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία που αφορούν το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr