Δικαιώθηκαν μετά τις επιστολές φοιτητές του ΕΑΠ! Στην Πάτρα τελικά για εξετάσεις και συναντήσεις

Δικαιώθηκαν μετά τις επιστολές φοιτητές του ΕΑΠ! Στην Πάτρα τελικά για εξετάσεις και συναντήσεις

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Δεν υποχρεώνονται πλέον να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τις τελικές εξετάσεις. Σε οπισθοχώρηση αναγκάστηκε η νέα διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, που έχει έδρα στην Πάτρα, μετά τις έντονες αντιδράσεις φοιτητών από την Πάτρα των θεματικών ενοτήτων ΕΠΟ 11 και ΕΠΟ 12, οι οποίοι ζητούσαν να ισχύσει και φέτος ότι ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Δηλαδή, να δίνουν εξετάσεις στην Πάτρα, η οποία είναι εξάλλου η έδρα του ΕΑΠ και να έχουν τη δυνατότητα για δια ζώσης συναντήσεις- αντί ηλεκτρονικών - επίσης στην Πάτρα.  Υπενθυμίζεται ότι η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, με απόφασή της, ανάγκαζε φοιτητές από τις επαρχιακές πόλεις να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τις τελικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα είχε προχωρήσει στη δραματική μείωση των πέντε δια ζώσης ετήσιων συναντήσεων των φοιτητών με τους καθηγητές τους και τις είχε αντικαταστήσει με ηλεκτρονικές συναντήσεις.


Μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί για την απόφαση, η οποία είχε ληφθεί χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και εντελώς αιφνιδιαστικά, όπως ενημερώθηκαν οι φοιτητές, συνεχίζονται κανονικά οι δια ζώσης συναντήσεις με τους καθηγητές στην Πάτρα, ενώ οι τελικές εξετάσεις θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

Η εξέλιξη αυτή, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους φοιτητές των εν λόγω δύο θεματικών ενοτήτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς πλέον δεν θα πρέπει να μεταβούν για εξετάσεις είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και με την οικονομική επιβάρυνση που θα είχε αυτό. Υπενθυμίζεται ότι, οι φοιτητές είχαν στείλει και σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΑΠ ζητώντας την ανάκληση της σχετικής απόφασης, όπως και συνέβη.

Ωστόσο το ίδιο δεν ίσχυσε για πατρινούς φοιτητές άλλων τμημάτων, όπως για παράδειγμα το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης το οποίο όπως καταγγέλουν φοιτητές θα εξεταστεί στην Αθήνα. Δικαιώθηκαν λοιπόν, αλλά μόνον όσοι διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή αναφέρει το thebest.gr.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr