Φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΑΠ μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας – Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας

Φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΑΠ μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας – Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Στη συλλογή υπογραφών, φοιτητών και πτυχιούχων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, πανελλαδικά, προχωράει ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Σύλλογος του ΕΠΟ-ΕΑΠ και με επιστολή του αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Οι φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΠΟ διαμαρτυρόμαστε για την ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα της ρύθμισης των επαγγελματικών προσόντων των πτυχιούχων του ΕΠΟ, την ώρα που η Υπουργός Παιδείας προχωράει με τροπολογία εξπρές στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των κολλεγίων, ισότιμα με τα δημόσια ΑΕΙ και την αποκατάσταση τους στην αγορά εργασίας.


Η κ Κεραμέως είναι ενήμερη για τα προβλήματα των πτυχιούχων του ΕΠΟ από το 2018, όταν συναντήθηκε με μέλη της ΔΕ του ΠΑΝ.Φ.ΣΥ.ΕΠΟ-ΕΑΠ και είναι η ίδια που έκανε αναφορά προς τον π. Υπουργό Παιδείας κ, Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των πτυχιούχων του ΕΠΟ, αποκαλώντας το ΕΑΠ ένα ευέλικτο και σύγχρονο τριτοβάθμιο ίδρυμα. 

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να προβεί άμεσα στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των πτυχιούχων του ΕΠΟ.

Ο συστηματικός αποκλεισμός μας από την αγορά εργασίας, από τη ίδια την πολιτεία, απαξιώνει το ίδιο το ΕΑΠ και προκαλεί κοινωνικό διαχωρισμό, θέτοντας τους πτυχιούχους του ΕΠΟ πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Επίσης καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να εντάξει ισότιμα με τα άλλα ΑΕΙ το πτυχίο του ΕΠΟ, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, στην κατηγορία Διοικητικού/Οικονομικού».

Παράλληλα φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΠΟ συλλέγουν υπογραφές ζητώντας από το ΕΑΠ την χορήγηση παιδαγωγικής/διδακτικής επάρκειας.»

Τα κείμενα της συλλογής υπογραφών:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» 

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Προς τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Οι φοιτητές και πτυχιούχοι του προγράμματος σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διαμαρτυρόμαστε για την ολιγωρία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τη ρύθμιση επαγγελματικών προσόντων των πτυχίων μας και την ισότιμη, με όλα τα ΑΕΙ, συμμετοχή μας στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Συνέπεια της αδιαφορίας της πολιτείας είναι ο αποκλεισμός χιλιάδων πτυχιούχων του ΕΠΟ από την αγορά εργασίας. 

Στην εποχή των νέων προκλήσεων και των γρήγορων ταχυτήτων, που απαιτούν συνεχή επιμόρφωση και επαγγελματική ευελιξία, χιλιάδες πτυχιούχοι του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» του ΕΑΠ παραμένουν όμηροι αγκυλώσεων και μικρο-σκοπιμοτήτων των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών.

Οι φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΠΟ διαμαρτυρόμαστε για τη μακροχρόνια απραξία των αρμοδίων και 

  • Απαιτούμε το συνταγματικό μας «δικαίωμα στη εργασία» και «πτυχία με αντίκρισμα και σύνδεση με την αγορά εργασίας» 
  • Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να εγκρίνει, άμεσα, την απόφαση της ΔΕ του ΕΑΠ, για τα επαγγελματικά προσόντα των πτυχιούχων του ΕΠΟ και να προχωρήσει στην ένταξη του ΕΠΟ στο ΠΕ78. 

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

  • Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να ορίσει την ρητή και ονομαστική αναφορά του πτυχίου του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, στην κατηγορία Διοικητικού.

Οι φοιτητές και πτυχιούχοι του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΟ

Προς τον Πρόεδρο της ΔΕ του ΕΑΠ κ. Οδυσσέα Ζώρα

Προς τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Θεμάτων του ΕΑΠ 

κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο 

Οι φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΠΟ ζητάμε να υλοποιηθεί η από 4/7/19 απόφαση της ΔΕ του ΕΑΠ, σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών την επεξεργασία μιας πλήρους πρότασης για την μερική αναδιάρθρωση του ΠΣ στον ΕΠΟ, με στόχο την παροχή από το ίδρυμα πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας στους πτυχιούχους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4547/2018

Οι φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΠΟ 

Χωρίς βιβλία και με άνω-κάτω πρόγραμμα καταγγέλλουν οι φοιτητές του ΕΑΠ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr