ΕΑΠ: Προκήρυξη Erasmus+ (2019- 2020) για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές

ΕΑΠ: Προκήρυξη Erasmus+ (2019- 2020)για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Καλούνται οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται για πραγματοποίηση περιόδου σπουδών (αντιστοίχιση Θεματικών Ενοτήτων) στο εξωτερικό, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ A.E. 2019- 2020.

Η παρούσα προκήρυξη αφορά τόσο σε προπτυχιακούς όσο και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όλων των προγραμμάτων, που έχουν ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς το πρώτο έτος σπουδών.


Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 12/6/2019. Αιτήσεις που δεν θα είναι πλήρεις ή/ και δεν θα έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά έως και την λήξη της εν λόγω προθεσμίας, δεν θα εξεταστούν.

Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία μοριοδότησης, παρακαλούνται όπως συμβουλευτούν τις αναλυτικές πληροφορίες (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ) και αποστείλουν την ηλεκτρονική αίτηση ενδιαφέροντος, συνοδευόμενη από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.

  • Πατήστε εδώ για τη λίστα συνεργαζόμενων ιδρυμάτων σε προπτυχιακό επίπεδο.
  • Πατήστε εδώ για τη λίστα συνεργαζόμενων ιδρυμάτων σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τους προπτυχιακούς φοιτητές στη λίστα συνεργαζόμενων ιδρυμάτων – και ειδικότερα στο για ποιο εξάμηνο δύνανται να καταθέσουν υποψηφιότητα μετακίνησης στο Ίδρυμα που τους ενδιαφέρει.

Παρακαλούμε επίσης όπως σημειωθεί πως οι αιτούμενες μετακινήσεις φοιτητών των εξαμηνιαίων προγραμμάτων θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά στο Α’ εξάμηνο και σε αντιστοίχιση του μάξιμουμ των Θ.Ε. του εξαμήνου. Οι μετακινήσεις φοιτητών των ετήσιων προγραμμάτων μπορούν να αφορούν σε ένα εξάμηνο ή ένα πλήρες έτος εφόσον αυτό είναι εφικτό (με αντιστοίχιση 1 Θ.Ε. για το ένα εξάμηνο και 2-3 Θ.Ε. για το πλήρες έτος).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο ERASMUS+ στο τηλέφωνο 2610.367.798 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 12.00- 14.00) για περαιτέρω διοικητικές διευκρινήσεις και ερωτήματα που αφορούν στην προετοιμασία των δικαιολογητικών, αλλά και για τα στοιχεία επικοινωνίας με τους Συντονιστές των Θ.Ε.

Για ακαδημαϊκά θέματα οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους Συντονιστές ERASMUS+ των Σχολών τους (τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα ERASMUS+, Ενότητα: «Επικοινωνία»).

Για τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον αρμόδιο κ. Βονιτσάνο Γεράσιμο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2610367378).

ERASMUS για Σπουδές ΕΑΠ: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr