Φοιτητές μαζεύουν υπογραφές ενάντια στη συγχώνευση του ΕΑΠ

Φοιτητές μαζεύουν υπογραφές ενάντια στη συγχώνευση του ΕΑΠ

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που βρίσκονται αντίθετοι στην πρόταση για συγχώνευση Τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το ΕΑΠ, μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές με τελικούς παραλήπτες τους Κοσμήτορες και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου.

Το ψήφισμα μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 3.238 υπογραφές. 


Το κείμενο διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΕΑΠ έχει ως εξής:

«Συμφωνώ να μην ακυρωθεί ο ανοικτός και εξ αποστάσεως χαρακτήρας του ΕΑΠ, να μην ακυρωθεί ο σημαντικός κοινωνικός του ρόλος, να μη διαλυθεί το ΕΑΠ και μετατραπεί σε ένα μόρφωμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κακέκτυπο προσάρτημα σε άλλο φορέα. Το ακαδημαϊκό έργο, η κοινωνική συμβολή και η αποστολή του ΕΑΠ είναι αναγνωρισμένα πανελλήνια και δεν θα πρέπει να γίνει δορυφοροποίηση του ΕΑΠ ή αλλοίωση του χαρακτήρα του μέσω ενοποίησης με άλλο συμβατικό Ίδρυμα, που δεν σχετίζεται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και πρακτικές δεν χωρούν σε ένα ίδρυμα.  και το ΕΑΠ θα πρέπει να μείνει ίδρυμα ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και να ενισχυθεί τουλάχιστον ακαδημαϊκά, οργανωτικά και δομικά για να παραμείνει ανοικτό, εξ αποστάσεως, δημοκρατικό, ευέλικτο, εναλλακτικό, σύγχρονο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το ψήφισμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η εισήγηση των Κοσμητόρων του ΕΑΠ προς τον Υπουργό για την Στρατηγική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr