Κοσμήτορες ΕΑΠ: Πρωτοφανή για την ιστορία του Πανεπιστημίου απόφαση του Προέδρου

Κοσμήτορες ΕΑΠ: Πρωτοφανή για την ιστορία του Πανεπιστημίου απόφαση του Προέδρου

Τι αναφέρουν οι Κοσμήτορες των Σχολών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ: 

"ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για την ιστορία του πανεπιστημίου μας απόφαση του Προέδρου της ΔΕ του ΕΑΠ, Β. Καρδάση να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ στους ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ των Σχολών και στον ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ των ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ του ΕΑΠ να αποστείλουν μέσω του μαζικού εσωτερικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρόσκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ για ενημερωτική συνάντησή σχετικά με το φλέγον ακαδημαϊκό θέμα της συγχώνευσης του ΕΑΠ, όταν ο ίδιος πρόσφατα χρησιμοποίησε την ίδια διαδικασία για την πρόσκληση των φοιτητών και των μελών ΣΕΠ στις συγκεντρώσεις που ο ίδιος συγκάλεσε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.


Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2/2019 και ώρα 18.00 στο ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος, Αθήνα). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω του συνδέσμου https://youtu.be/Cv3DpWv3pzs (Ο σύνδεσμος θα ενεργοποιηθεί αύριο στις 6 μ.μ.)"

Οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ

Α. Λιοναράκης, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών
Α. Μιχιώτης, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Ι. Καλαβρουζιώτης, Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας 

Ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ

Αυγουστίνος Δημητράς

Ο Πανελλήνιος σύλλογος φοιτητών και αποφοίτων της σχολής Αρχές Διοίκησης και Επιχειρήσεων και συγκεκριμένα η Πρόεδρος Ελένη Σκιαδά αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ότι:

"Πρεσβεύουμε το ναι και το αλλάζουμε σε όχι όποτε μας συμφέρει. Η επίσημη θέση του συλλόγου μας είναι αρνητική σχετικά με τη συγχώνευση του ΕΑΠ με άλλο ίδρυμα (ΤΕΙ/Πανεπιστήμιο). 

Επιμένουμε να διατηρήσει το χαρακτήρα του και να μην μετατραπεί σε ένα μόρφωμα εξ αποστάσεως, εκπαίδευσης, κακέκτυπο προσάρτημα σε άλλο φορέα. 

Το ακαδημαϊκό έργο του ΕΑΠ είναι πανελλαδικώς αναγνωρισμένο και επιβάλλεται να διαφυλάξουμε την υπόσταση του, διατηρώντας την φιλοσοφία του με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και πρακτικές δεν χωρούν σε ένα ίδρυμα. Το ΕΑΠ θα πρέπει να ενισχυθεί ακαδημαϊκά, οργανωτικά, δομικά και όχι να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του μέσω ενοποίησης με άλλο συμβατικό Ίδρυμα, που δεν σχετίζεται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση."

Πρόεδρος ΕΑΠ: Πληρώναμε 800.000 ευρώ για βιβλία των φοιτητών - Το κατέβασα στις 180.000

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr