ΕΑΠ: Προπτυχιακό στη «Δημόσια Διοίκηση» με κύρος και ευελιξία

ΕΑΠ: Προπτυχιακό στη «Δημόσια Διοίκηση» με κύρος και ευελιξία

Όσο κι αν η πεποίθηση πως μια θέση στο δημόσιο σου εξασφαλίζει μονιμότητα, σταθερότητα και σίγουρες οικονομικές απολαβές έχει φθαρεί από τις ριζικές αλλαγές που έφεραν τα μνημόνια και η οικονομική κρίση, ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι και θα είναι περιζήτητος για κάθε επαγγελματία, πόσο μάλλον αν είναι και εξειδικευμένος.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση, με στόχο να πλάσει τους μελλοντικούς «ηγέτες» της δημόσιας σφαίρας, προσφέροντας ένα πλούσιο, άρτιο και έγκυρο πρόγραμμα σπουδών. 


Αν θες να αποκτήσεις στρατηγικό ρόλο στον χώρο της δημόσιας διοίκησης και να μάθεις να χρησιμοποιείς τα σύνθετα εργαλεία ανάλυσης και εφαρμογής των πολιτικών της, τότε το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΑΠ είναι η ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.  

Με το βλέμμα στραμμένο στην πρωτοτυπία και την ανάπτυξη πρακτικών μεθόδων  οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου τομέα, το πρόγραμμα παρέχει την δυνατότητα υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων σπουδών στη «Δημόσια Διοίκηση», με καθοδηγητές μια ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών στο αντικείμενο.  

Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν μάθει να προσδιορίζουν τις θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού δημοσίου δικαίου και τις ειδικές αρχές που ρυθμίζουν τη δράση της δημόσιας διοίκησης, ενώ θα είναι σε θέση να προσδιορίζουν τη δομή, την οργάνωση, τις λειτουργίες και τις διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης, καθώς και το ευρωπαϊκό και το διεθνές πλαίσιο εντός του οποίου οφείλει να λειτουργεί.  

Οι προσφερόμενες θέσεις για το εαρινό εξάμηνο είναι 320, ενώ στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού. 

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιδοτεί μέρος της οικονομικής συμμετοχής υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) του δημοσίου τομέα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σπουδών.

Γιατί στο ΕΑΠ;

Το ΕΑΠ είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας, ισότιμο με τα υπόλοιπα ΑΕΙ που δίνει στους αποφοίτους του όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας. 

Η προσφορά των σπουδών γίνεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, γεγονός που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να ρυθμίζουν οι ίδιοι τον χρόνο και τον τόπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συμβάλλοντας στη μείωση περιττών εξόδων αλλά και στην παροχή ενός ευέλικτου χρονικά προγράμματος για τους εργαζόμενους. 

Μάθε περισσότερα και κάνε αίτηση για το πρόγραμμα για το πρόγραμμα στο www.eap.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr