Μετά τις αντιδράσεις των φοιτητών του ΕΑΠ οι δόσεις επανήλθαν!

Μετά τις αντιδράσεις των φοιτητών του ΕΑΠ οι δόσεις επανήλθαν!

«Η καταβολή της οικονομικής συμμετοχής μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε από τους ακόλουθους τρόπους ή με συνδυασμό αυτών. Υπενθυμίζουμε ότι, θα πρέπει να καταβάλετε την οικονομική σας συμμετοχή για όλες τις Θ.Ε. που θα δηλώσετε (500 ευρώ ανά Θ.Ε. και 50 ευρώ ανά Θ.Ε. για τις Θ.Ε. τις οποίες επανεγγράφεστε μόνο για εξετάσεις). 

Στην ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης νέων Θ.Ε. υπάρχει το πεδίο «Οικονομική Συμμετοχή» όπου θα μπορείτε να επιλέξετε, Α) Πληρωμή με μετρητά (internet banking ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) ή / και Β) Πληρωμή με πιστωτική κάρτα σε δόσεις ή / και πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα εφάπαξ. 


Α) Πληρωμή με μετρητά (internet banking ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό)

Η Δ.Ε. του Ε.Α.Π. στην υπ΄ αριθμ. 387/17-07-2018 Συνεδρίασή της αποφάσισε όπως δοθεί στους φοιτητές για το

Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 η δυνατότητα καταβολής της οικονομικής συμμετοχής σε έξι (6) δόσεις, ήτοι:

i) η 1η δόση 100€ με τη δήλωση της/των Θ.Ε. του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019

ii) η 2η δόση 100€ έως 31/8/2018

iii) η 3η δόση 100€ έως 30/9/2018

iv) η 4η δόση 100€ έως 31/10/2018

v) η 5η δόση 50€ έως 30/11/2018

vi) η 6η δόση 50€ έως 31/01/2019

  • Για την επανεγγραφή Θ.Ε. μόνο για εξετάσεις το ποσό καθορίζεται στα πενήντα ευρώ (50€) ανά Θ.Ε. και το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται εφάπαξ με την δήλωση της/των Θ.Ε. 
  • Κατά την καταβολή των δόσεων της οικονομικής συμμετοχής δεν απαιτείται εκ νέου η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας δήλωσης Θ.Ε., παρά μόνο η ορθή συμπλήρωση της αιτιολογίας κατάθεσης (Α.Μ., Επώνυμο  φοιτητή).

Η Δ.Ε. επεσήμανε ότι κατά τον μήνα Σεπτέμβριο εκάστου έτους, το Ιδρυμα έχει ήδη δεσμευθεί ως προς τον αριθμό των μελών Σ.Ε.Π με τους οποίους θα συνεργαστεί, έχει δεσμευθεί επίσης για το σύνολο των αιθουσών που θα χρησιμοποιήσει και έχει αρχίσει την αποστολή του εκπαιδευτικού υλικού στο σύνολο των φοιτητών που έχουν δηλώση Θ.Ε.

Ως εκ τούτου η Δ.Ε. αποφάσισε ότι, στην περίπτωση της μη καταβολής των δόσεων της οικονομικής συμμετοχής ή την μη εξόφληση τους μέχρι 31/01/2019, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Ο/η φοιτητής/τρια διαγράφεται από την/τις Θ.Ε. του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 που δήλωσε και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.
  • Δεν κατοχυρώνονται οι κατατεθείσες εργασίες και ο/η φοιτητής/τρια δεν θα έχει δικαίωμα αναγνώρισης τους σε επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
  • Δεν επιστρέφεται η οποιαδήποται κατατεθείσα οικονομική συμμετοχή για καμία Θ.Ε. που έχει δηλωθεί, ούται μεταφέρεται για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Κι αυτό δε συνιστά τιμωριτική πράξη, αλλά επιβεβλημένη διαχείριση καθότι το Ίδρυμα πραγματοποιεί δαπάνες από την έναρξη της ακαδημαϊκής περιόδου, για το σύνολο των φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στα προγράμματα σπουδών.
  • Δεν μεταφέρονται ποσά μεταξύ Θ.Ε. (πχ. στην περίπτωση που κάποιος έχει δηλώσει δύο Θ.Ε. και αφού τις καταθέσει τις μισές δόσεις και στις δύο Θ.Ε. θέλει να μεταφέρει όλο το ποσό στη μία μόνο Θ.Ε.).

Τονίζεται συνεπώς η ιδιαίτερη προσοχή των φοιτητών του Ιδρύματος ως προς τnν τήρηση των ανωτέρω προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος».

SOS: Ενημέρωση για όλα τα Μεταπτυχιακά: Την ενημερωτική σελίδα για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για κάθε νέα προκήρυξη Μεταπτυχιακού στην Ελλάδα (ΔΩΡΕΑΝ ή με Δίδακτρα), πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr