Οι φοιτητές του ΕΑΠ μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η απόφαση για την αλλαγή του τρόπου καταβολής των διδάκτρων

Οι φοιτητές του ΕΑΠ μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η απόφαση για την αλλαγή του τρόπου καταβολής των διδάκτρων

Οι Φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) που βρίσκονται αντίθετοι με την απόφαση για την αλλαγή του τρόπου καταβολής των διδάκτρων μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η απόφαση αυτή με τελικούς αποδέκτες τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τον Πρόεδρο του ΕΑΠ και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το κείμενο διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΕΑΠ έχει ως εξής:


«Θεωρούμε προκλητική την ξαφνική και απροειδοποίητη αλλαγή στον τρόπο πληρωμής της οικονομικής μας συμμετοχής προς το ΕΑΠ, με την απειλή της ακύρωσης των σπουδών μας, αν μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν καταβάλουμε το μισό του συνολικού ποσού. 

Η νέα αυτή απόφαση του Προέδρου και της ΔΕ του ΕΑΠ προκαλεί οικονομική ασφυξία στους φοιτητές του ΕΑΠ, αναγκάζοντας πολλούς να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους ή να γίνουν όμηροι του ΕΑΠ παίρνοντας μια μια θεματική ενότητα, μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. 

Η απόφαση αυτή θα φέρει, ουσιαστικά μείωση στα ταμεία του ΕΑΠ και μείωση στις επανεγγραφές των φοιτητών, δημιουργώντας ένα ακόμα πλήγμα στα ετοιμόρροπα προπτυχιακά προγράμματα. 

Λόγω του αιφνίδιου χαρακτήρα της κατάστασης, ζητάμε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση, που αλλοιώνει και προσβάλλει το χαρακτήρα του ΕΑΠ και θα οδηγήσει στην έξοδο πολλούς φοιτητές και να επανέλθει το σύστημα πληρωμής που ισχύει από το 2016. Δηλαδή, 100 ευρώ προκαταβολή για κάθε θεματική ενότητα, με την επανεγγραφή και το υπόλοιπο ποσό, οριστική εξόφληση, στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. 

Οι Φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου».

To ηλεκτρονικό ψήφισμα μπορέιτε να το δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr