Κατεβαίνουν σε αποχή οι συμβασιούχοι του ΕΑΠ

Κατεβαίνουν σε αποχή οι συμβασιούχοι του ΕΑΠ

Θα απέχουν αύριο Πέμπτη 13/6 οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΕΑΠ από την εργασία τους στην έδρα του Πανεπιστημίου και στα παραρτήματα.

Το εργασιακό ζήτημα των Συμβασιούχων Εργαζομένων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) παραμένει μετέωρο παρά την υπογραφή σχετικού Νόμου (4485/2017), ο οποίος σημείωνε ότι θα έχει διευθετηθεί μέχρι τις 30/04/2018.


Μέχρι σήμερα κανένα από τα αρμόδια υπουργεία δεν έχει ενημερώσει τους συμβασιούχους εργαζομένους του ΕΑΠ για το τι προτίθεται να κάνει για το προσωπικού του Ιδρύματος.

Οι συμβασιούχοι του ΕΑΠ,  στηρίζουν τις Διοικητικές και Τεχνικές Υπηρεσίες και ανέρχονται σε πάνω από το 80% του συνολικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι έχουν συμβάσεις που φτάνουν μέχρι και τα 15 χρόνια και έχουν εξυπηρετήσει δεκάδες χιλιάδες φοιτητές στην εικοσάχρονη πορεία του ΕΑΠ.

Πάγιο αίτημα των συμβασιούχων είναι “η υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην εργασία και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μας στο Ίδρυμα με μονιμότερη σχέση εργασίας, με σκοπό τη συνέχιση των ήδη παρεχόμενων ποιοτικών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους φοιτητές μας και την κοινωνία συνολικά”.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr