Ανοικτή Πρόσκληση στην Επιστημονική Ημερίδα-Συνάντηση Αποφοίτων, Φοιτητών και Διδασκόντων ΙΣΠ-ΕΑΠ

Ανοικτή Πρόσκληση στην Επιστημονική Ημερίδα-Συνάντηση Αποφοίτων, Φοιτητών και Διδασκόντων ΙΣΠ-ΕΑΠ

"Ισπανόφωνος κόσμος και πολιτισμός: αναγνώσεις, προσλήψεις και προτάσεις έρευνας …με ένα  τάνγκο" 

“Creo en ti amigo: 


Si tus ojos brillan de alegría al encontrarnos…” - Pablo Neruda 

Στη μουσική εκδήλωση στις 2 Μαρτίου 1018, «Ισπανικά τραγούδια της εξορίας, της προσφυγιάς και της περιπλάνησης», διατυπώθηκε από πολλούς η ανάγκη μιας «ανοικτής  συνάντησής μας». Οι διοργανωτές ανταποκρινόμενοι στο  αίτημα αποφάσισαν να γίνει μια Ημερίδα για συζήτηση.

Απευθύνουν λοιπόν, Ανοικτή Πρόσκληση σε Επιστημονική Ημερίδα-Συνάντηση  Αποφοίτων, Φοιτητών και Διδασκόντων ΙΣΠ-ΕΑΠ, το νέο ακαδημαϊκό έτος, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στη Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ, Γραβιάς 4-6 Αθήνα (με Skype ή/και με σύνδεση με τις αίθουσες του ΕΑΠ σε Πάτρα- Θεσσαλονίκη για όσους θα είναι αδύνατο να παρευρεθούν in situ).

Στόχος της Ημερίδας είναι να γνωρίσουμε τις προτάσεις σας, τις αγωνίες σας, τους προβληματισμούς σας, τις έρευνες σας, τη δουλειά σας γενικότερα, για το πού βρισκόμαστε, πού βαδίσαμε και βαδίζουμε, ποιους «δρόμους ανοίξαμε ή μπορούμε να ανοίξουμε περπατώντας».

Συγκεκριμένα:

α) Οι απόφοιτοι και οι φοιτητές, καλείστε να δημιουργήσετε το πρόγραμμα («το δικό σας πρόγραμμα») με την παρουσία και τη συμμετοχή σας, αρκεί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας  είτε για να παρουσιάσετε την ατομική ή ομαδική δουλειά σας και τις ερευνητικές  προσεγγίσεις σας (σχετικές, φυσικά, με τα γνωστικά αντικείμενα του ΠΣ ΙΣΠ-ΕΑΠ), είτε για να εκθέσετε-προτείνετε τις δικές σας «εναλλακτικές» στα ζητήματα που μας απασχολούν (εκδήλωση ενδιαφέροντος  έως τις 30 Ιουνίου 2018, και από 1 ως 15 Σεπτεμβρίου 2018)

β) οι διδάσκοντες καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους  είτε για να  επεκτείνουν-εμβαθύνουν στα θέματα των συναδέλφων (αποφοίτων και φοιτητών), είτε για να συζητήσουν-διερευνήσουν τις προτεινόμενες «εναλλακτικές τους».

Διευκρίνιση: οι μεν φοιτητές καλούνται να παρουσιάσουν το θέμα τους μέσα στο χρόνο που θα ζητήσουν (10-20 λεπτά), οι δε απόφοιτοι να διατυπώσουν-εκθέσουν τη μελέτη-έρευνά τους  στο δικό τους χρόνο (15-20 λεπτά).

Η συμβολή των διδασκόντων θα προσδιοριστεί αναλόγως από τους ίδιους μετά τη διαμόρφωση του προγράμματος, που θα τους γνωστοποιηθεί στην τελική μορφή του ως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018, ώστε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως τις 20 Οκτωβρίου 2018. Εξ ορισμού,  η Συνάντηση-Ημερίδα είναι  «ανοικτή» και σε ενδιαφερομένους των άλλων ΠΣ του ΕΑΠ ή και άλλων ΑΕΙ (με συγγενείς του ΙΣΠ-ΕΑΠ σπουδές).

Η δήλωση συμμετοχής στις ημερομηνίες που προσδιορίζονται ανωτέρω θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να προσδιορίζεται η ταυτότητα του συμμετέχοντος (ονοματεπώνυμο και εάν είναι φοιτητής ή απόφοιτος), ο τίτλος του θέματός του και μία περίληψη του περιεχομένου (100-150 λέξεις). Η δήλωση συμμετοχής ας συνοδεύεται από  ένα σύντομο βιογραφικό (50 λέξεις για τους «ΕΑΠίτες», έως 100 λέξεις για τους εκτός ΕΑΠ).

Οι γλώσσες της  Ημερίδας θα είναι Ελληνικά ή Ισπανικά, ή και αμφότερες (περίληψη σε μία γλώσσα, ανάπτυξη στην άλλη). Η Ημερίδα (ή Διημερίδα) θα ολοκληρωθεί με ένα «ταγκό του Τάνγκο: πώς χορεύουμε μια θλιβερή σκέψη –  εισαγωγή με πράξη».

Τέλος, διευκρινίζεται ότι αυτή η  Συνάντηση-Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων μεταξύ ΕΑΠ-ΙΣΠ και άλλων φορέων-ιδρυμάτων, που θα σας ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο.

Επιτροπή:

Αντώνης Λιοναράκης, καθηγητής, Κοσμήτορας ΣΑΕ-ΕΑΠ

Γεώργιος Μικρός, καθηγητής, δντής ΠΠΣ ΙΣΠ-ΕΑΠ

Δημήτρης Φιλιππής, επίκουρος καθηγητής ΙΣΠ-ΕΑΠ

*Η οργανωτική επιτροπή παραμένει «ανοικτή» να συμπληρωθεί με  ΔΕΠ-ΕΑΠ και ΣΕΠ ΙΣΠ-ΕΑΠ 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr