Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Αποβλήτων από το ΕΑΠ

Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Αποβλήτων από το ΕΑΠ

To τέταρτο Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Διαχείριση των αποβλήτων θα πραγματοποιηθεί 23-27 Ιουλίου, 2018 στο ΕΑΠ, μετά από την επιτυχή διοργάνωση των τριών προηγούμενων Θερινών Σχολείων.

Το Θερινό Σχολείο  θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως για μια εβδομάδα και σε αυτό θα διδάξουν  Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων. Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στοχεύει στην εκπαίδευση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες. Φέτος για πρώτη φορά εισάγεται εργαστηριακή θεματική ενότητα, όπου στους συμμετέχοντες θα γίνονται παρουσιάσεις μεθοδολογιών ανάλυσης των κυριότερων φυσικοχημικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων και θα αναλύονται δείγματα αποβλήτων. Επίσης θα υπάρχουν παρουσιάσεις για επικίνδυνα και νοσοκομειακά απόβλητα, καθώς επίσης και θα υπάρχει ενότητα για την ρύπανση σε υδάτινα οικοσυστήματα από απόβλητα ρυπαντές.


Στους συμμετέχοντες παρέχεται και η δυνατότητα παρακολούθησης δια ζώσης, στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα.

Στην ιστοσελίδα του Σχολείου http://wastewater2018.eap.gr/ είναι όλες σχετικές πληροφορίες.

Όπως και για τα προηγούμενα Σχολεία, έτσι και φέτος, έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή τριάντα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καθηγητών και ερευνητών, από διάφορα Πανεπιστήμια και ερευνητικά Ινστιτούτα (Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία,  Ιορδανία, Πορτογαλία, Φιλιππίνες). Αξίζει να αναφερθεί, ότι το Σχολείο υποστηρίζεται από την International Water Association.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και το Σχολείο αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκτός των ξένων συμμετεχόντων και μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς επίσης και στελέχη Περιφερειών της Χώρας, Υπουργείων, Διαχειριστικών Αρχών, αλλά και Ιδιωτικών Φορέων που απασχολούνται υπηρεσιακά με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών.

Μπορείτε να δείτε την Πρόσκληση ΕΔΩ και την Αφίσα ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr