Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο ΕΑΠ

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο ΕΑΠ

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της ΔΕ Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης με την Αντιπρόεδρο, Καθηγήτρια Άννα Ρούσσου, υποδέχτηκαν την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη, στην έδρα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα. Την Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης και ο κ. Δημήτριος Τσουκαλάς. Η Διοίκηση του ΕΑΠ ενημέρωσε την Υπουργό για ζητήματα των συμβάσεων του προσωπικού και συζήτησαν για θέματα βάσει του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου και του ΕΑΠ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία στο προσωπικό του Πανεπιστημίου, όπου ο Πρόεδρος αρχικά αναφέρθηκε στο νέο Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη «Δημόσια Διοίκηση», ένα Πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με την πεποίθηση ότι ο Δημόσιος Τομέας θα βελτιωθεί, παρέχοντας στους δημόσιους υπαλλήλους Πανεπιστημιακές γνώσεις στον κλάδο τους. Έπειτα απευθυνόμενος στην Υπουργό και στους συνεργάτες της, τους ενημέρωσε για τις ανοικτές συνεργασίες που έχει το ΕΑΠ με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Στην ομιλία παρευρέθηκε και η τ. Αν. Υπουργός Παιδείας κα Σία Αναγνωστοπούλου, την οποία ο Πρόεδρος ευχαρίστησε για τη συμβολή της, κατά τη διάρκεια της θητείας της, στο θέμα των υπαλλήλων του Ιδρύματος.


Τέλος, πριν δώσει τον λόγο στην Υπουργό τόνισε «Έχετε έρθει σε ένα Πανεπιστήμιο που νομίζω αποτελεί το παράδειγμα για το τι επιχειρείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οι τομές που έχουν γίνει στο ΕΑΠ έχουν αλλάξει καθοριστικά τα πράγματα. Βρισκόμαστε σε ένα Πανεπιστήμιο του οποίου, η ρότα έχει διαφοροποιηθεί με στόχο τη βελτίωση της Ακαδημαϊκότητας, την ανανέωση των Προγραμμάτων Σπουδών και το κυριότερο χαράσσεται μια πολιτική η οποία κατευθύνεται στις παροχές προς τους φοιτητές. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την ίδια υποστήριξη και αρωγή και στο μέλλον».

Με τη σειρά της η Υπουργός κ. Όλγα Γεροβασίλη, αφού ευχαρίστησε τη Διοίκηση τους Ιδρύματος και τους εργαζομένους καθώς «εργάζονται και αξιοποιούν κάθε δυνατότητα, προκειμένου το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο», τόνισε ότι «υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΕΑΠ και αυτό σημαίνει για εμάς να στηρίζουμε τους εργαζομένους σε αυτό».

«Εξ αρχής όταν αναλάβαμε, φροντίσαμε να διασφαλιστεί το παρόν και το μέλλον του Ιδρύματος που δεν είναι άλλο από τους ίδιους τους εργαζόμενούς του», τόνισε η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι θέσεις των εργαζομένων ήταν επισφαλείς από τον Νοέμβριο του 2015 «με την προηγούμενη κυβέρνηση να αδιαφορεί για το μέλλον του Ιδρύματος».

Στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη θέσπιση προπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση» το οποίο θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και κατ’ επέκταση στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα», τόνισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία στη συνέχεια ευχαρίστησε την Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος και τον Πρόεδρό της Βασίλη Καρδάση για την αγαστή συνεργασία, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προπτυχιακού προγράμματος.

Τέλος, πριν την αναχώρηση της Υπουργού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματίου των συμβασιούχων του Ιδρύματος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr