Εορτασμοί για τα 100 και 130 χρόνια Σχολών του ΕΜΠ

Εορτασμοί για τα 100 χρόνια της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και 130 χρόνια της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

  • Εορτασμός για τα 100 χρόνια της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου γιορτάζει τα 100 χρόνια προσφοράς της στην επιστήμη, την εκπαίδευση και την κοινωνία. Προς τιμήν αυτής της σημαντικής επετείου, διοργανώνει ποικίλες εορταστικές δραστηριότητες το διάστημα 11-13 Οκτωβρίου 2017.

Κυριότερος εμπνευστής της ίδρυσης Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, αρχικά με την επωνυμία «Ανωτάτη Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών» το 1917, ήταν ο Καθηγητής και Πρύτανης Δημήτριος Λαμπαδάριος. Πιστή στο όραμα του ιδρυτή της, η Σχολή, στην εκατονταετή ιστορία της, υπηρέτησε τον τόπο, πρωτοστάτησε στην τεχνολογική εξέλιξη και καταξιώθηκε διεθνώς. Στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλλε η διορατικότητα των μελών και των αποφοίτων της, με προεξέχοντα τον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο Βέη, πατέρα της Δορυφορικής Γεωδαισίας.


Σήμερα η Σχολή αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διεθνώς εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς θεσμούς στο αντικείμενό της. Οι απόφοιτοί της διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας από τη θέση τους στην ανάπτυξη, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ηγούνται των σημαντικότερων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών ενώσεων και ακαδημαϊκών δομών και έχουν πολλάκις διακριθεί στον επιστημονικό, ακαδημαϊκό, κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο. Παράλληλα, με βάση και τις διεθνείς τάσεις, η Σχολή έχει ενσωματώσει πλήρως εκπαιδευτικά και ερευνητικά τη γεωχωρική τεχνολογία και τη γεωπληροφορική, διαμορφώνοντας την πλέον σύγχρονη ταυτότητα για τους αποφοίτους της.

Διαρκώς ανταποκρινόμενη στις εξελισσόμενες κοινωνικές ανάγκες και τα νέα δεδομένα, η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σας καλεί να γιορτάσουμε το χθες, το σήμερα και το αύριο της επιστήμης του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

(Μεγάλο Αμφιθέατρο Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Κτήριο Λαμπαδαρίου, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου)

  • 11.00 – 16.00 Ημερίδα: Φυσιογνωμία και στρατηγική της Σχολής στην εποχή της Γεωχωρικής Τεχνολογίας και Γεωπληροφορικής

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

(Μεγάλο Αμφιθέατρο Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Κτήριο Λαμπαδαρίου, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου)

  • 9.00 – 19.00 Ημερίδα νέων ερευνητών: Παρουσίαση καινοτόμων ιδεών στην επιστήμη του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού
  • 19.30 – 22.00 Μουσική εκδήλωση με συμμετοχή συγκροτημάτων φοιτητών και μελών της Σχολής

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

(Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών)

  • 16.00 – 17.00 Επανασυνάντηση παλαιού και υφιστάμενου προσωπικού της Σχολής
  • 17.00 – 19:30 Κεντρική εκδήλωση εορτασμού 100 ετών της Σχολής
  • 19.30 – 22.00 Μουσική εκδήλωση

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση οργάνων και τεκμηρίων από την ιστορία της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, στο ισόγειο του κτηρίου Λαμπαδαρίου.

Επίσης, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, η Σχολή θα ανοίξει τις πύλες των Εργαστηρίων της στους μαθητές και το ευρύτερο κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 ετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επικοινωνία

Γραμματεία Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ

τηλ.: 210 772 2761, 210 772 2781, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Εορτασμός για τα 130 χρόνια της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου

Η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου πραγματοποιεί εσπερίδα με θέμα: «130 χρόνια οι Μηχανολόγοι Καινοτομούν». 

Δεκαπέντε απόφοιτοι/-ες της Σχολής θα παρουσιάσουν προσωπικές ιστορίες τους που αποτέλεσαν σταθμό για την επιτυχημένη επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Στη συνέχεια, καθηγητές της Σχολής που διετέλεσαν Πρόεδροί της, θα συζητήσουν στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της εκπαίδευσης, της έρευνας και της σύνδεσης της Σχολής με την κοινωνία.

Επίσης, θα επιδοθούν τα βραβεία Καινοτομικής Φοιτητικής Εργασίας του ακαδημαϊκού έτους 2016-17.

Η εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 130 ετών από την ίδρυση της Ανωτάτης Σχολής Μηχανουργών Μηχανικών –που αποτέλεσε πρόδρομο της σημερινής Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών– καθώς και της συμπλήρωσης 180 ετών από την ίδρυση του Ε.Μ.Π.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr