ΕΜΠ, Ιερό Κουβούκλιο, Πανάγιου Τάφου Σχολή του ΕΜΠ θα επισκευάσει το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου

Σχολή του ΕΜΠ θα επισκευάσει το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου

Διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνίου (ΕΜΠ) με επικεφαλής την καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών Αντωνία Μοροπούλου ανέλαβε έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το οποίο θα ξεκινήσει λίγο πριν το Καθολικό Πάσχα και θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες.

Στην διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ συμμετέχουν επίσης ο τέως καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Μανώλης Κορρές, ο καθηγητής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ανδρέας Γεωργόπουλος και ο καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Κωνσταντίνος Σπυράκος.Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2017, δηλαδή 70 χρόνια μετά την τελευταία παρέμβαση που έκαναν βρετανοί επιστήμονες με την προσθήκη σιδερένιου κλωβού για την αντιμετώπιση της προϊούσας παραμόρφωσής του.


Η μελέτη του καινοτόμου προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, παρουσιάστηκε στο Ζάππειο Μέγαρο σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, τον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων Γεώργιο Χρήστου.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης αποκατάστασης του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κκ. Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παναγιώτης Κουρουπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, πολλοί πανεπιστημιακοί και ιερωμένοι.

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΕΜΠ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr