Παγκόσμιος πρωταθλητής, πανεπιστημιακό διαγωνισμό, ρητορικής, φοιτητής, ΕΜΠ, Θοδωρής Ντουνιάς Παγκόσμιοι πρωταθλητές σε πανεπιστημιακό διαγωνισμό ρητορικής, οι φοιτητές του ΕΜΠ Θοδωρής Ντουνιάς & Μαρία Ρούση

Παγκόσμιοι πρωταθλητές σε πανεπιστημιακό διαγωνισμό ρητορικής, οι φοιτητές του ΕΜΠ Θοδωρής Ντουνιάς & Μαρία Ρούση

Μια υψηλή διάκριση, κέρδισε ο φοιτητής της Σχολής ΗΜΜΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θοδωρής Ντουνιάς, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία EFL, (English as Foreign Language – αγγλικά ως ξένη γλώσσα), μαζί με τη φοιτήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Ρούσση, στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα Debate που έγινε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα Debate που πραγματοποιήθηκε από τις 27-12-2015 έως και τις 04-01-2016 στη Θεσσαλονίκη, από την Ρητορική Εταιρεία Ελλάδος, αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση Debate παγκοσμίως και συγκέντρωσε πάνω από 1300 φοιτητές από 70 χώρες και από 350 ξένα πανεπιστήμια, τα μεγαλύτερα και πλέον έγκυρα του κόσμου.


Κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, ήταν η φράση: «Η ρητορική επιστρέφει στο σπίτι της». Ο Θοδωρής Ντουνιάς και η Μαρία Ρούσση είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ρητορικές τους ικανότητες μέσα σε ένα απαιτητικό παγκόσμιο περιβάλλον και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας από κοινού την αναζήτηση λύσεων στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Η κατάκτηση της 1ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Debate, με τη συμμετοχή του δευτεροετούς φοιτητή της Σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ Θοδωρή Ντουνιά, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το υψηλό φοιτητικό δυναμικό του Ιδρύματος και συντελεί σημαντικά στην διάδοση της ρητορικής ως βιωματικού τρόπου μάθησης.

Είσαι Φοιτητής στο ΕΜΠ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΕΜΠ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πολυτεχνείου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr