καλύτερες κόσμου, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, EMΠ Στις 30 καλύτερες του κόσμου η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του EMΠ

Στις 30 καλύτερες του κόσμου η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του EMΠ

Ο 29χρονος Παναγιώτης Καρακίτσιος αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με βαθμό πτυχίου 9,47. Το 2009, όταν ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του, δεν φλέρταρε ούτε στιγμή με την ιδέα να φύγει στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό του. Το έκανε και αυτό στην ίδια σχολή, όπου παρέμεινε και για το διδακτορικό του, το οποίο ολοκληρώνει μέσα στους επόμενους μήνες έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΜΠ. «Στην Ελλάδα με κράτησαν το υψηλό επίπεδο της σχολής, ο επιβλέπων καθηγητής και το θέμα της διατριβής μου. Στα ξένα πανεπιστήμια οι σπουδές είναι τυποποιημένες. Αλλά μέσα στην τυποποίηση χάνεται η μαγεία της έρευνας. Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που στη δική μου περίπτωση λειτούργησε και ως ανάχωμα στην κρίση».

Ο Παναγιώτης όπως γράφει η "Καθημερινή", είναι ένας από τους περίπου 2.000 φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, που στην κατάταξη των πανεπιστημίων κατά θεματική περιοχή από τον έγκριτο οργανισμό QS αναδείχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ως η ελληνική πανεπιστημιακή σχολή με τις υψηλότερες επιδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, κατέκτησε την 8η θέση στην Ευρώπη και την 29η διεθνώς, με μια πολύ ενδιαφέρουσα διάκριση στον τομέα της αναγνώρισης του ερευνητικού έργου, όπου μόνο μία ευρωπαϊκή σχολή είχε καλύτερη επίδοση από τους «δικούς μας» Πολιτικούς Μηχανικούς.


«Η παραγωγή γνώσης είναι το πιο δυνατό μας σημείο. Πλην των άλλων είναι ένα πολύ αντικειμενικό κριτήριο, καθώς οι επιστημονικές δημοσιεύσεις είναι κάτι απόλυτα μετρήσιμο», παρατηρεί ο κοσμήτορας της σχολής, Δημήτρης Κουτσογιάννης. «Εχουμε καταφέρει να κάνουμε τη σχολή μας σχολείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: τα παιδιά δουλεύουν, συμμετέχουν, μαθαίνουν, γίνονται καταρτισμένοι μηχανικοί. Και όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, είναι περιζήτητοι. Γιατί ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους...»

Είσαι Φοιτητής στο ΕΜΠ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΕΜΠ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πολυτεχνείου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr