Σύντομα η ρύθμιση για master στο ΕΜΠ και το Γεωπονικό Υπουργός Παιδείας: Σύντομα η ρύθμιση για master στο ΕΜΠ και το Γεωπονικό

Σύντομα η ρύθμιση για master στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Είναι μια παλιά ιστορία αυτή . Το Πολυτεχνείο είναι πενταετές , όπως και η Γεωπονική . Ετσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ισότιμο με τριετή προγράμματα, της Αγγλίας για παράδειγμα. Είναι μια απόλυτα ανορθολογική κατάσταση . Έχουμε ήδη αρχίσει να μελετάμε το ζήτημα αυτό και να προχωρήσουμε πολύ σύντομα σε μία ρύθμιση που να ικανοποιεί όλους .

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos.gr.


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

 

Πρόσφατα η π. Αντιπρύτανις του ΕΜΠ και νυν Αντιπρόεδρος του ΤΕE Τόνια Μοροπούλου, μιλώντας είπε:

  • Εγώ κατέθεσα το αίτημα.
  • Το εάν θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο αυτό θα το πει ο υπουργός Παιδείας.
  • Κατέθεσα στο υπουργό Παιδείας ως αντιπρόεδρος του ΤΕΕ το εδώ και πάνω από δέκα χρόνια κοινό αίτημα του Πολυτεχνείου και ΤΕΕ της αναγνώρισης των ενιαίων αδιάσπαστων πενταετών σπουδών και του διπλώματος που δίνουν ως Μάστερ.
  • Αυτό είναι επίσης αίτημα και των Γεωπονικών και Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.
  • Είναι δίκαιο και είναι άδικη η μη αναγνώριση, διότι ισοδυναμεί προς 300 μονάδες το δίπλωμα και δίνει προσόντα που οδηγούν στο έβδομο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων .
  • Δηλαδή ανταποκρίνεται στα προσόντα πο απαιτούνται για να επιλυθούν σύνθετα προβλήματα σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα .
  • Επίσης αυτή η ρύθμιση μπορεί να γίνει, διασφαλίζοντας ότι αναδρομικά δεν θα διακυβευτούν, είτε διαγωνισμοί που έγιναν με άλλα προσόντα, είτε να υπάρχει αναδρομική διεκδίκηση επιπλέον αποζημιώσεων στο δημόσιο , παρόλο που αν ο τίτλος αυτός επιδοθεί θα είναι αναδρομικός.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr