Στις 30 καλύτερες σχολές του κόσμου το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Στις 30 καλύτερες σχολές του κόσμου το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Στις 30 καλύτερες σχολές του κόσμου το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Τα προβλήματα στα ΑΕΙ μπορεί να είναι αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διακρίνονται και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα Νέα του ΕΜΠ πάτησε ΕΔΩ


Η σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών βρέθηκε στις 30 καλύτερες . Συγκεκριμένα, κατέλαβε την 26η θέση, στην τελευταία έκδοση του QS World University Rankings.

Σε αυτή, στις 150 καλύτερες σχολές του κόσμου μπήκαν ακόμη η Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκείνη του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με το «Βήμα».

Διαβάστε ακόμη τα τελευταία Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Η συγκεκριμένη κατάταξη βασίζεται στις απαντήσεις περισσοτέρων από 85.000 ακαδημαϊκοί και 41.000 και πλέον εργοδότες, αλλά και στην ανάλυση 17,3 εκατομμυρίων επιστημονικών δημοσιεύσεων και από 100 εκατομμυρίων βιβλιογραφικών παραπομπών από τις βάσεις δεδομένων Scopus/Elsevier.

Στην κορυφή είναι τα αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ κυριαρχούν σε συνολικά 21 γνωστικά αντικείμενα. Ακόμη, το Κέμπριτζ περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα σε 31 τομείς, ενώ η Οξφόρδη και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ακολουθούν με 29.

Το Χάρβαρντ μπαίνει στο Top10 σε 28 κατηγορίες, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ σε 26 και το MIT σε 19. Ακολουθούν το LSE του Λονδίνου με 11, το Πρίνστον και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες με 10, το Γέιλ με 9, το Imperial College με 8, το University College London με 6 και το Caltech και το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια με 5.

Αν θέλετε να κοινοποιήσετε το άρθρο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr