Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο απειλείται με λουκέτο μέσα στο 2015 λόγω υποχρηματοδότησης

Η Πρυτανεία του ΕΜΠ στη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 4 Μαρτίου 2015, ενημέρωσε για το τεράστιο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του τακτικού προϋπολογισμού του ΕΜΠ  και για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής του, θέμα το οποίο επισημάνθηκε έγκαιρα από τη Σύγκλητο της 5ης Δεκεμβρίου 2014.

Είκοσι μέρες μετά, η Πρυτανεία θεωρεί υποχρέωσή της να αναδείξει και πάλι το κρίσιμο αυτό πρόβλημα ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος, με δεδομένο ότι ουδεμία άμεση λύση διαφαίνεται προς το παρόν από την πλευρά της Πολιτείας.

Η επί σειρά ετών μείωση του τακτικού προϋπολογισμού και το «κούρεμα» των αποθεματικών οδηγούν σύντομα σε αδυναμία κάλυψης ακόμη και των ανελαστικών εκπαιδευτικών και λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος.


Η Πρυτανεία διεκδικεί Εάν δεν υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στη βάση των πραγματικών δαπανών λειτουργίας του.

Eάν δεν εξασφαλισθούν στους επόμενους μήνες τα απαραίτητα πρόσθετα κονδύλια για τον τακτικό προυπολογισμό, η λειτουργία του Εθνικού Μετσόβιου θα καταστεί πρακτικά αδύνατη εντός του 2015, προειδοποιεί η Πρυτανεία του ΕΜΠ, και ζητά από την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις δικές της ευθύνες εγκαταλείποντας την προηγούμενη ασφυκτική πολιτική λιτότητας στον χώρο της Ανώτατης Παιδείας και εξασφαλίζοντας έγκαιρα την επαρκή κάλυψη των εκπαιδευτικών και λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr