Πρύτανης ΕΜΠ για γκράφιτι: Η αστυνομία και οι πολίτες τι έκαναν;

Για το περιστατικό με το κακόγουστο γκράφιτι το οποίο γέμισαν άγνωστοι τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου του Πολυτεχνείου κλήθηκε να μιλήσει ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας.

Ο κ. Γκόλιας δικαιολόγησε τους φύλακες του Πολυτεχνείου στον ΣΚΑΪ, ισχυριζόμενος ότι έχουν εντολή να βάζουν λουκέτο στις 12 τα μεσάνυχτα και να φρουρούν τις πύλες και τους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, ώστε να μην μπει κανείς.

Όπως είπε δεν μπορούν να δουν τι γίνεται έξω από το κτήριο, ενώ επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία που υποτίθεται ότι περιφρουρεί τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και τους… πολίτες που δεν ανέφεραν κάτι που μπορεί να είδαν.


Νωρίτερα στο Mega σημείωσε πως το πανεπιστήμιο είχε 40 φύλακες αλλά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας έμειναν μόλις 3 μόνιμοι φύλακες. Υπογράμμισε δε ότι δεν είναι εφικτό να επανέλθει το επίπεδο φύλαξης στα προ της διαθεσιμότητας επίπεδο, δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοί του Πολυτεχνείου έχουν μειωθεί σημαντικά.

Διαβάστε Επίσης: To τεράστιο γκράφιτι που κάλυψε το Πολυτεχνείο διχάζει - [ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ] 

Όσον αφορά στην αποκατάσταση της όψης του κτιρίου, ο κ. Γκόλιας διαβεβαίωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα, αλλά το θέμα δεν είναι εύκολο. Σύμφωνα με όσα είπε, χρειάζεται έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να ανορθωθούν αλλά και μάρμαρα των οποίων η προσέγγιση αποκατάστασης θέλει ιδιαίτερη μελέτη.

Διευκρίνισε πως “κάθε φορά που θα επεμβαίνουμε για να καθαρίσουμε το μάρμαρο θα υπάρχει βαθμός φθοράς, εάν αυτό επαναληφθεί 2-3 φορές τα μάρμαρα θα έχει φθαρεί πλήρως”.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr