Φοιτητές στα Χανιά τιμούν το Πολυτεχνείο

Φοιτητές των Χανίων τιμούν το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων Εστιών ΠΚ, ΜΗΧΟΠ και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων:

«Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε σπουδές και ζωή!»


Οι φοιτητικοί σύλλογοι Εστιών ΠΚ, ΜΗΧΟΠ και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων μαζί με την συντονιστική επιτροπή μαθητών Χανίων, κατέθεσαν σήμερα στεφάνια στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων προς τιμή των γεγονότων του Πολυτεχνείου!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που διοργανώνουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, διαδίδουν το επίκαιρο μήνυμά του, σε όλη την χώρα. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στο σήμερα, στην καθημερινότητα που ζει ο κάθε φοιτητής, ο κάθε νέος.

Γιατί ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σήμερα σημαίνει:

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα που θα άρουν την επέλαση της ακρίβειας, της πρωτόγνωρης ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τον λαό και την νεολαία.
  • Να δοθεί επιτέλους χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, ώστε να ανεγερθούν νέες εστίες, να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Να αποτελεί το πτυχίο μας μοναδική προϋπόθεση για να βρίσκουμε δουλειά ως απόφοιτοι με όλα τα εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα.
  • Να μην πατήσει το πόδι της η πανεπιστημιακή αστυνομία σε κανένα ίδρυμα. Να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών που διοργάνωσε η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο και την πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναδεικνύοντας κάλπικους εκπροσώπους  στη θέση των καταστατικά εκλεγμένων νόμιμων εκπροσώπων.

Γιατί ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ σήμερα σημαίνει:

  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο.
  • Να σταματήσει η συνεργασία των Ιδρυμάτων μας με το ΝΑΤΟ, να σταματήσει η έρευνα για πολεμικούς σκοπούς. 
  • Να μην σταλεί κανένας Έλληνας φαντάρος και στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σαρώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι σύλλογοί μας ενώνουν την φωνή τους με τους υπόλοιπους συλλόγους πανελλαδικά, με τους εργαζόμενους και τους μαθητές ώστε να ακουστούν και φέτος ηχηρά, στα Χανιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου! 

Καλούμε όλους τους φοιτητές να έρθουν στην προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στις 17:30 στο κτήριο Παπαδοπέτρου ώστε να συμμετάσχουμε στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Πλατεία Αγοράς στις 18:00!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr