Πολυτεχνειούπολη: Δόκιμη αστυνομικός μεταξύ των 22 συλληφθέντων

Πολυτεχνειούπολη: Δόκιμη αστυνομικός μεταξύ των 22 συλληφθέντων

Μια δόκιμη αστυνομικός που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα που εδράζει κοντά στην Πολυτεχνειούπολη, είναι μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις κτιριακές εγκαταστάσεις της παλιάς εστίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές η φοιτητική εστία χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο κακοποιών οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στις ληστείες και στη διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας. 


Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. η αστυνομικός είχε ενεργό ρόλο και ενημέρωνε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για τις επιχειρήσεις και τις εφόδους της αστυνομίας. Αυτή φαίνεται ότι διατηρούσε δεσμό με αλλοδαπό που έχει ποινικό παρελθόν και έχει απασχολήσει τις Αρχές.

Σημειώνεται οτι από τις 22 συνολικά συλλήψεις, οι 13 πραγματοποιήθηκαν στη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης και οι εννέα σε διπλανά σπίτια ενώ ανάμεσα στα ευρήματα υπήρχαν και όπλα. Τα όπλα που βρέθηκαν στους χώρους της φοιτητικής εστίας αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς.

Έπεσαν Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όταν 30χρονος σεσημασμένος κακοποιός επιτέθηκε σε ανθυπαστυνόμο που συμετείχε στην επιχείρηση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από τον 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα συλλήψεων για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr