Φοιτητές: "Είναι απαράδεκτο να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα"

"Είναι απαράδεκτο να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα"

Είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους!» τονίζει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ σε ανακοίνωση-καταγγελία για τα γεγονότα στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ μετά την αστυνομική επιχείρηση, στην οποία υπάρχει ένας τραυματίας από αστυνομικά πυρά.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ» σημειώνεται στην ανακοίνωση


«Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που γνωρίζει το πρόβλημα και αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, ο προσανατολισμός της εξακολουθεί να είναι η καταστολή στους λαϊκούς αγώνες, στους φοιτητές και τους συλλόγους τους, αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα» καταλήγει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.

Σχετικό άρθρα: Πολυτεχνειούπολη: Δόκιμη αστυνομικός μεταξύ των 22 συλληφθέντων

Έπεσαν πυροβολισμοί στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου!

Πορεία φοιτητών

Παρέμβαση στον πρύτανη του Πολυτεχνείου πραγματοποιούν δεκάδες εστιακοί φοιτητές, που έκαναν πορεία στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης που έχει κατακλυστεί από πάνοπλους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο επιχείρησης στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ για την εύρεση ναρκωτικών, η αστυνομία προκάλεσε ζημιές σε δωμάτια και εγκαταστάθηκε μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, εμποδίζοντας τους φοιτητές. Νωρίτερα, τραυματίστηκε ένα άτομο από αστυνομικά πυρά. Οι πυροβολισμοί έπεσαν πολύ κοντά σε αμφιθέατρα, όπου διεξάγονται εξετάσεις.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr