Το Κεντρικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ παίρνει το όνομα του αείμνηστου Καθηγητή Β. Παπάζογλου

Το Κεντρικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ παίρνει το όνομα του αείμνηστου Καθηγητή Β. Παπάζογλου

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, υλοποιώντας σχετική απόφαση της Συγκλήτου, ονομάτισε το Κεντρικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ», τιμώντας τη μνήμη του Βασίλη Παπάζογλου, Καθηγητή της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.

Η τελετή για την ονοματοδοσία έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στον χώρο της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 21/09/2022.  


Σε μία φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, παρουσία της οικογένειας του Βασίλη, οι πρυτανικές αρχές, συνάδελφοι, συνεργάτες, φοιτητές και φίλοι του, εντός και εκτός ΕΜΠ, τίμησαν τον άνθρωπο που υπηρέτησε το Ίδρυμα και εργάστηκε ακάματα για τη μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης και ειδικά για τον εκσυγχρονισμό των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών στη χώρα μας. 

Όλοι οι ομιλητές, ανέδειξαν τα μοναδικά χαρίσματα του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ΕΜΠ και σε όλους τους φορείς της πολιτείας που υπηρέτησε. Η κοινότητα του ΕΜΠ θα θυμάται με αγάπη και συγκίνηση τον Βασίλη Παπάζογλου, τον δάσκαλο, τον ερευνητή, τον άνθρωπο των βιβλιοθηκών, υποκλινόμενη στην προσφορά του. 

Το όνομά του, που από χθες δεσπόζει στο κεντρικό αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, θα είναι για πάντα εκεί να μας τον θυμίζει.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr