Διοικητικοί ΕΜΠ: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο / Στάση Εργασίας

Διοικητικοί ΕΜΠ: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο

Η ανακοίνωση των Διοικητικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπως εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο!


Η κυβέρνηση έστειλε τις πρώτες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας ξεκινώντας σήμερα το βράδυ 5/9 από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ. Εδώ και ένα χρόνο οι εργαζόμενοι σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους εμποδίσαμε στην πράξη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής. Σε μια περίοδο που εμείς σαν εργαζόμενοι και οι οικογένειας μας στενάζουν από τη ακρίβεια, που οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη, που η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει «πιάσει πάτο» η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 50 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι επιλέγει να δυναμιτίσει το κλίμα εν μέσω εξεταστικής των φοιτητών. Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στο Ίδρυμα με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου πλαισίου που ψηφίστηκε μέσα στο Καλοκαίρι. Η κυβέρνηση απαξιώνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο (ΕΒΕ, Ισοτιμία Πτυχίων, ν+2, πειθαρχικά). Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Φοβούνται την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών για το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη τον 21° αιώνα.

Συγκέντρωση στις Πύλες του ΕΜΠ από το πρωί της 06/09/2022. Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΔΠΤΕ από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας και στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά ο νέος-νόμος πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη στο σύνολο του. Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της ότι Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στο Πολυτεχνείο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr