Διαμαρτυρία φοιτητών ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ για την κατάργηση της επί πτυχίω εξεταστικής

Διαμαρτυρία φοιτητών ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ για την κατάργηση της επί πτυχίω εξεταστικής

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: «Η διοίκηση της σχολής λίγες μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής ανακοίνωσε ουσιαστικά την κατάργηση της επί πτυχίω εξεταστικής, αφού θέτει σαν προϋποθέσεις οι φοιτητές από 5ο έτος και πάνω να χρωστούν λιγότερα από 5 μαθήματα και να τελειώνουν την διπλωματική τους εργασία.

Το γεγονός αυτό θέτει ακόμα περισσότερα εμπόδια στους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Θέτει εμπόδια στους φοιτητές που εργάζονται όλη μέρα για να καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που η ακρίβεια έχει τσακίσει το εισόδημα των οικογενειών μας. Αυτά τα προβλήματα ενισχύονται λόγω έλλειψης φοιτητικής μέριμνας, αποτέλεσμα της χρονιάς υποχρηματοδότησης του ιδρύματος.


Η κατάργηση της επί πτυχίω εξεταστικής δεν γίνεται σε κενό αέρος αλλά πάει χέρι χέρι με την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τους φοιτητές είτε να τελειώνουν γρήγορα της σπουδές τους μαθαίνοντας κάποιες δεξιότητες χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο είτε με τον νόμο για τις διαγραφές (ν+3) να διαγράφονται από την σχολή και να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε επί πληρωμή πρόγραμμα σπουδών κατώτερου επιπέδου που έχουν προωθήσει οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις αλλά και η διοίκηση του ΕΜΠ (ΚΕΔΙΒΙΜ). Έτσι με κατεύθυνση της κυβέρνησης και της διοίκησης διαμορφώνονται πτυχιούχοι πολλών ταχυτήτων και πιέζονται τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω.

Την στιγμή που η σχολή έχει έλλειψη σε καθηγητές και διδακτικό προσωπικό επειδή οι κυβερνήσεις δεν δίνουν φράγκο για της ανάγκες των φοιτητών πολλά ερωτήματα προκαλεί η προϋπόθεση για ολοκλήρωση της διπλωματικής οταν και η ίδια η διοίκηση της σχολής γνωρίζει ότι φοιτητές που έχουν τελειώσει τα μαθήματα τους δεν μπορούν να πάρουν διπλωματική επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές να τους επιβλέπουν λόγω φόρτου εργασίας (!!).

Πτυχιακή Εξεταστική: Τι είναι και ποιους φοιτητές αφορά

Απαιτούμε:

  • Καμία κατάργηση της επί πτυχίω εξεταστικής. Μόνη προϋπόθεση για να μπορεί να δώσει κάποιος επί πτυχίω να είναι η ολοκλήρωση του 5ο έτους σπουδών!!
  • Φοιτητικές άδειες με αποδοχές για να μπορούν όλοι οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα τους!!

ΠΚΣ ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr