Δεν θα λειτουργήσει ούτε την Παρασκευή το ΕΜΠ

Δεν θα λειτουργήσει ούτε την Παρασκευή το ΕΜΠ

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Παρά την πρόοδο των προσπαθειών αυτών, με γνώμονα την ασφάλεια των ανθρώπων αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ειδικά ως προς τη δυνατότητα μετακινήσεων κρίνεται απαραίτητη η παράταση της αναστολής της λειτουργίας και για την Παρασκευή 28/1, με τους ίδιους όρους που αφορούσαν στο διήμερο 25-26/1.

H αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ για το διάστημα 24-27/1/2022 κρίθηκε αναγκαία, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν στην Αττική και, όπως απεδείχθη, ήταν αναπόφευκτη.


Η Πολυτεχνειούπολη μέχρι σήμερα 26/1 το μεσημέρι ήταν απροσπέλαστη στις πύλες Κατεχάκη και Κοκκινοπούλου και αδιάβατη στο εσωτερικό λόγω του όγκου του χιονιού και πτώσης δέντρων (βλ. ενδεικτικές φωτογραφίες).

Η Πρυτανεία ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Ζωγράφου και της Περιφέρειας Αττικής για τον εκχιονισμό της Πολυτεχνειούπολης. Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση και από σήμερα το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα μεγάλο μηχάνημα με «μαχαίρι» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκανε εκχιόνιση εσωτερικών οδών και των πυλών, καθώς και μηχάνημα του Δήμου Ζωγράφου στην πλευρά της Κοκκινοπούλου (βλ. ενδεικτικές φωτογραφίες).

Η Πρυτανεία εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες στην Πολιτική Προστασία και στο Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικά στον Διοικητή των Περιφερειακών Υπηρεσιών Αττικής Αρχιπύραρχο κ. Κ. Θεοφιλόπουλο, καθώς και στον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Β. Θώδα για την πολύτιμη βοήθειά τους μέσω των υπηρεσιών τους. Θερμότατες ευχαριστίες οφείλονται και στον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας Εγκαταστάσεων κ. Δ. Φράγκο για τις άοκνες προσπάθειες και την προσφορά του, μαζί με το διαθέσιμο προσωπικό του Τμήματος, τις δύσκολες αυτές μέρες.

Παρόλο που η διάνοιξη των εσωτερικών οδών έχει προχωρήσει σε σχετικά ικανοποιητικό βαθμό, η κίνηση μέσα στο campus είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη, για πεζούς και οχήματα, λόγω πάγου-ολισθηρότητας (βλ. ενδεικτικές φωτογραφίες). Έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία, αλλά δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί, η διάθεση οχήματος-«αλατιέρας» για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο μέτρο του εφικτού.

Παρά την πρόοδο των προσπαθειών αυτών, με γνώμονα την ασφάλεια των ανθρώπων αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ειδικά ως προς τη δυνατότητα μετακινήσεων κρίνεται απαραίτητη η παράταση της αναστολής της λειτουργίας και για την Παρασκευή 28/1, με τους ίδιους όρους που αφορούσαν στο διήμερο 25-26/1.

Για τις προσεχείς ημέρες, η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο campus πρέπει να περιοριστεί στην απολύτως απαραίτητη (όπως υπηρεσιακά οχήματα, οχήματα τροφοδοσίας). Εκτός από τον κίνδυνο λόγω του πάγου, η άτακτη στάθμευση και η εσωτερική κίνηση δυσχεραίνουν σημαντικά τις εργασίες εκχιονισμού.

Η Πρυτανεία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr