ΝΦΕΕΜΠ: Οι εστιακοί φοιτητές για την παύση λειτουργίας του εστιατορίου της Εστίας την περίοδο των εορτών

ΝΦΕΕΜΠ: Οι εστιακοί φοιτητές για την παύση λειτουργίας του εστιατορίου της Εστίας την περίοδο των εορτών

"Ενώ παραμένουν φοιτητές στις εστίες και αυτή την περίοδο, η στάση της διοίκησης στο αίτημά μας για λειτουργία του εστιατορίου ήταν ενδεικτική. Καλούμε κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του."

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ για την παύση λειτουργίας του εστιατορίου της Εστίας την περίοδο των εορτών.


«Η διοίκηση του ΕΜΠ αφήνει τους εστιακούς φοιτητές χωρίς φαγητό τα Χριστούγεννα!

Η σίτιση των εστιακών όλο το χρόνο, αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου μας. Έτσι με την παύση λειτουργίας του εστιατορίου για Χριστούγεννα θέσαμε στον αντιπρύτανη μέριμνας Δ. Γκιντίδη το αίτημά μας για την διασφάλιση της σίτισης την περίοδο των εορτών.

Για άλλη μια χρονιά, όχι μόνο η σίτιση δεν εξασφαλίστηκε για τους φοιτητές που έμειναν στις εστίες την περίοδο των εορτών, μα αυτό που λάβαμε ως απάντηση στο αίτημα οι εστιακοί να τρώμε στο εστιατόριο του ΕΜΠ είναι χαρακτηριστικό των προτεραιοτήτων του ιδρύματος. Από την μια, η πρώτη δικαιολογία που ακουσαμε ήταν πως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια ενέργεια αφού δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φέτος, ενώ από την άλλη, δεν υπάρχουν χρήματα.

Μετά τον χορό των εκατομμυρίων από την πλευρά του ιδρύματος για την ίδρυση διάφορων spin off εταιριών, για την δημιουργία του ΚΕ.ΔΙ.Β.Ι.Μ του ΕΜΠ. και την μετατροπή του κτ. Γκίνη σε roof garden, αποτελεί πρόκληση για κάθε εστιακό να ακουει πως δεν υπάρχουν λεφτά για το φαγητό. Χρήματα υπάρχουν οπως φαίνεται μα όχι για τις ανάγκες μας, όπως και λύσεις βρίσκονται κάθε φορά που το ίδρυμα θέλει να προχωρήσει την επιχειρηματική λειτουργία του ή να βρει εναλλακτικές πηγές για την ελλειπή κρατική χρηματοδότηση που η Σύγκλητος ψηφίζει κάθε χρόνο.

Η πολιτική αυτή είναι η ίδια που φέρνει τους εργολάβους στην εστία, η ίδια που επιβάλλει την υπαρξή τους σε κάθε πτυχή της φοιτητικής μέριμνας και τον χειμώνα καταλήγει η εστία να μην έχει φαγητό, γιατί μάλλον δεν είναι αρκετά ανταποδοτικό να παρασκευάζονται λίγες μερίδες σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά.

Καταγγέλουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση! Δεν θα την αφήσουμε να προχωρήσει έτσι!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr