Επεισόδια σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο με σπρωξιές και μπουνιές (φωτο & βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο με σπρωξιές και μπουνιές (φωτο & βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο, το πρωί της Τετάρτης, κατά τις εκδηλώσεις τιμής για την 48η επέτειο από την εξέγερση. Φοιτητές και συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν στην διακοινοβουλευτική επιτροπή να εισέλθει στο χώρο και να καταθέσει στεφάνι.

Αναλυτικότερα, λίγο μετά τις 8:30, προκλήθηκε ένταση όταν ομάδα ατόμων εμπόδισε την είσοδο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής στον χώρο, για την κατάθεση στεφάνου. Πιο συγκεκριμένα, δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου και τον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη να εισέλθουν στον χώρο. 


«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Ορισμένοι από τους παριστάμενους δημιούργησαν φραγμό για να μην τους επιτραπεί η είσοδος και όταν η επιτροπή τοποθέτησε το στεφάνι στις πύλες, κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων το κατέστρεψαν.

Λίγο αργότερα, ομάδα φοιτητών, που είχε κλείσει την είσοδο, εμπόδισε τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να αποτίσει φόρο τιμής και ξέσπασαν επεισόδια με τις δύο πλευρές να πιάνονται κυριολεκτικά στα χέρια. 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν περίπου στις 13:00 και θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιούνται κανονικά μετά από την περυσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων. Μάλιστα, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ αποφάσισε ότι έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του ιδρύματος και παράλληλα τα κτίρια του συγκροτήματος, στην Πατησίων, θα είναι κλειστά.

Αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Λόγω των εκδηλώσεων, έχουν ανακοινωθεί μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛ.ΑΣ..

Σε ισχύ έχουν τεθεί άλλωστε από τη Δευτέρα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία, οι οποίες θα ισχύουν μέχρι τις 06:00 της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr