Διαμαρτυρία φοιτητών για την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο ΕΜΠ

Διαμαρτυρία φοιτητών για την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο ΕΜΠ

Διαμαρτυρία για την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο ΕΜΠ και τη στάση του κοσμήτορα πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ιδρύματος - Τι καταγγέλλουν για τα περί «αυθαίρετου κτίσματος».

Μαζική κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στην Πρυτανεία του ΕΜΠ και πορεία μέσα στην Πολυτεχνειούπολη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο ίδρυμα, έπειτα από κλήση του κοσμήτορα, και τις αναφορές περί «αυθαίρετου κτίσματος».


Οι φοιτητές αναφέρουν ότι σε προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων ο κ. Κουρκουλής απουσίαζε, όπως και ο πρύτανης κ. Μπουντουβής.

Οι φοιτητές έχουν ήδη εκδώσει ανακοίνωση, όπου παρουσιάζουν τα γεγονότα από τη δική τους σκοπιά. 

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι οι αναφορές περί «αυθαίρετου κτίσματος» δεν ευσταθούν, καθώς η «αίθουσα Leonardo εσκεμμένα εγκαταλείφθηκε από τον Κοσμήτορα, δεν ήταν λειτουργική, εγκυμονούσε κινδύνους, αλλά και άφηνε ανοιχτά ενδεχόμενα για κάθε είδους προβοκάτσια. Επειδή τόσο η Κοσμητεία, όσο και η Πρυτανεία, δεν προχωρούν επι μήνες σε καμία ενέργεια, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την ασφάλεια των φοιτητών και των χώρων της σχολής, επιχειρήθηκε η κατάσταση να ρυθμίσει προσωρινά από τους ίδιους τους φοιτητές που έχουν την ευθύνη του χώρου, μέχρι τα όργανα διοίκησης να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Επιπλέον, σημειώνουν: «Σε όλο αυτό το διάστημα, είχαν προηγηθεί οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με την Κοσμητεία και την Πρυτανεία, ενώ έχει γνωστοποιηθεί στα όργανα διοίκησης ότι, επειδή πρόκειται για σημαντικό ζήτημα και είναι μεγάλη ολιγωρία από την πλευρά τους, εάν δεν ενεργήσουν, θα αναληφθεί πρωτοβουλία από τους φοιτητές που διαχειρίζονται το χώρο, καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε απροστάτευτους τους χώρους, ειδικά σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της σχολής και δια ζώσης μαθημάτων. Ήταν επίσης γνωστό, ότι οποιαδήποτε τεχνική λύση προτεινόταν από την διοίκηση του ΕΜΠ που θα διασφάλιζε το χώρο, θα γινόταν αποδεκτή».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr