Βιβλιοθήκη ΕΜΠ: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 "Οι Βιβλιοθήκες ως φορείς διάσωσης, μνήμης και εκπαίδευσης"

Βιβλιοθήκη ΕΜΠ: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 "Οι Βιβλιοθήκες ως φορείς διάσωσης, μνήμης και εκπαίδευσης"

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΜΠ σε συνεργασία με τον Τομέα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου (ΑΚΕΔ) της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (Σ.Ε.Μ.Φ.Ε) ΕΜΠ διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση με τίτλο «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821: Οι Βιβλιοθήκες ως φορείς διάσωσης, μνήμης και εκπαίδευσης» θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 20 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00 - 21.00.


Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ρόλου των Βιβλιοθηκών και των Αρχειακών φορέων στο πέρασμα του χρόνου, από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, και η εξέλιξή τους σε ιδρύματα και οργανισμούς που συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση της γνώσης, διατήρηση της μνήμης και υποστήριξη της εκπαίδευσης.  

Με τις ομιλίες τους οι εισηγητές θα αναφερθούν στην τυπογραφία και στις έντυπες εκδόσεις και θα αναδείξουν τη συμβολή τους στην Επανάσταση του 1821.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το κανάλι της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης στο Youtube.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τους προσκεκλημένους ομιλητές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr