1ο Βραβείο σε ομάδα φοιτητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ στο διαγωνισμό καινοτομίας Ecotrophelia

1ο Βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας Ecotrophelia σε ομάδα φοιτητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Το πρώτο βραβείο στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό ÉCOTROPHÉLIA 2021 απονεμήθηκε στο προϊόν «NUTRI salad bars». Πρόκειται για καινοτόμες, οικολογικές αλμυρές μπάρες δημητριακών σε τρεις γεύσεις εμπνευσμένες από σαλάτες της Ελλάδας και της Μεσογείου: την Greek saladbar βασισμένη στην χωριάτικη σαλάτα με τομάτα, ελιά, φέτα, την Green salad bar με σπανάκι, ρόκα και ξηρούς καρπούς και την Legumes saladbar με όσπρια. 

Το προϊόν «NUTRI salad bars» αναπτύχθηκε στο εργαστήριο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ από ομάδα φοιτητών αποτελούμενη από τους Χριστόφορο Βασιλείου, Θάλεια Βιντζηλαίου, Σοφία Στάθη και Άννα Χριστοδούλου, υπό την επίβλεψη του Υποψηφίου Διδάκτορος Αθανασίου Λημναίου και της Μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας Δρ. Μαρίας Κατσούλη και την καθοδήγηση του Καθηγητή ΕΜΠ Πέτρου Ταούκη. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ÉCOTROPHÉLIA EUROPE 2021, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου 2021.


Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός ÉCOTROPHÉLIA διοργανώνεται από το 2011 σε εθνικό επίπεδο από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων, οικολογικών προϊόντων διατροφής. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων αποτελώντας ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων. Τα προϊόντα των 10 ομάδων φοιτητών από 4 Πανεπιστήμια που προκρίθηκαν φέτος στην τελική φάση του 11ου Εθνικού Διαγωνισμόύ ÉCOTROPHÉLIA 2021 διαγωνίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Τους διαγωνιζόμενους χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ κ. Ευάγγελος Καλούσης και ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας. Η τελετή βράβευσης μεταδόθηκε σε live streaming προς την ακαδημαϊκή και παραγωγικήκοινότητα (ecotrophelia21).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr