Απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ για τα αποτελέσματα των πανελληνίων και την ΕΒΕ

Απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ για τα αποτελέσματα των πανελληνίων και την ΕΒΕ

Σάλος έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια από το Υπ. Παιδείας. Τρανταχτό παράδειγμα οι 40.000 μαθητές που μένουν εκτός Πανεπιστημίων κατακτώντας «ολυμπιακό ρεκόρ» θα έλεγε κανείς. Σαν να μην έφτανε αυτό είδαμε την Αρχιτεκτονική της Ξάνθης να σημειώνει «0» εισακτέους (από τις 108 θέσεις)!Αφού πρώτα η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν τα τμήματα μας χωρίς καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση, πόσο μάλλον τα περιφερειακά, τώρα τα αφήνουν και χωρίς φοιτητές! Ανέκδοτο μας θυμίζουν οι δηλώσεις της υπουργού, ότι τα έκανε όλα αυτά για να μην νιώθουμε οι φοιτητές «εγκλωβισμένοι».

Η πολιτική της κυβέρνησης παίρνει κάτω από τη βάση!


Ο Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ στέκεται στο πλευρό όλων των μαθητών/τριών που έδωσαν φέτος πανελλήνιες μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και υφίστανται μια κατάφορη αδικία. Αφού με τη θέσπιση της ΕΒΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ χιλιάδες μαθητές αποκλείονται από την είσοδο τους στα πανεπιστήμια. Το μέτρο αυτό πλήττει πρώτα και κύρια τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και ταυτόχρονα κλείνει την πόρτα σε αριστούχους μαθητές που στόχο είχαν την Αρχιτεκτονική. Πολλοί συγκέντρωσαν πάνω από 20.000 μόρια και παρόλα αυτά μένουν εκτός Αρχιτεκτονικής Αθήνας. Είναι συγκλονιστικές οι καταγγελίες τους, ενώ όλοι γνωρίζουμε πως το μάθημα του σχεδίου (υποχρεωτικό για να περάσει κάποιος Αρχιτεκτονική) καταργήθηκε από το πρόγραμμα των σχολείων, δεν διδάσκεται καν! Δεν μπορούν να μας ρίξουν άλλη στάχτη στα μάτια, γιατί γνωρίζουμε ότι οι μαθητές αναγκάζονταν να πληρώνουν χρυσά τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, όπως κάναμε κι εμείς αφού δεν υπήρχαν καθηγητές να μας διδάξουν το μάθημα (πριν αυτό καταργηθεί)!

Ακόμη, καταγγέλλουμε μαζί με τη κυβέρνηση και τη διοίκηση της σχολής μας που έτρεξε να υλοποιήσει, σαν πιστός ακόλουθος της αντιλαϊκής πολιτικής, αυτή την απαράδεκτη απόφαση θεσπίζοντας υψηλή βάση παρά την αντίδραση του Φοιτητικού Συλλόγου. Ανάμεσα σε εκείνους που στήριξαν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, βρίσκονται και καθηγητές -πρώην βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δήθεν εναντιώνονται σε αυτό το μέτρο.

Οι φοιτητές μαζί με τους νέους συναδέλφους μας δεν θα το βάλουμε κάτω μέχρι να δικαιωθούμε! Το έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους μας. 

Απαιτούμε:

  • Έστω και τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφαση της ΕΒΕ.
  • Να παρθεί πίσω η απόφαση κατάργησης των ειδικών μαθημάτων από το δημόσιο σχολείο (γραμμικό, ελεύθερο σχέδιο, κλπ).
  • Εδώ και τώρα να προσληφθούν καθηγητές των ειδικών μαθημάτων (καλλιτεχνικά, σχέδιο, μουσική, κλπ)
  • Η ΓΣ των καθηγητών να αναθεωρήσει τη στάση της στην ΕΒΕ και να προτείνει να ανασταλεί συνολικά το μέτρο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr