Η ομάδα του ΕΜΠ "Prom Racing" σαρώνει τις διακρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula Student

Η ομάδα του ΕΜΠ με το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο σαρώνει τις διακρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula Student

Η Prom Racing, η ομάδα του ΕΜΠ που από το 2008 συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Formula Student, σάρωσε τις διακρίσεις στους αγώνες που έλαβε μέρος φέτος το καλοκαίρι. Η Prom Racing σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο της ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο και είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει διαγωνισμό Formula Student!

Στους  διαγωνισμούς που διεξήχθησαν ακόμη και σε πασίγνωστες πίστες της Formula 1 όπως το Hungaroring της Ουγγαρίας και το Hockenheim της Γερμανίας, η ομάδα του ΕΜΠ κυριάρχησε κατακτώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και την 1η θέση σε όλα τα δυναμικά αγωνίσματα, με κορυφαίες διακρίσεις και στις κατηγορίες Endurance, Engineering Design Event και Cost Event.


Απόλυτη ήταν η κυριαρχία της και στον αγώνα που έγινε στην Τσεχία, εξαιρετική ήταν η εμφάνισή της και στην  Ολλανδία, ενώ ειδικά στον διαγωνισμό της  Γερμανίας κατέλαβε την 5η θέση στη Γενική Κατάταξη ανάμεσα στις 38 κορυφαίες  ηλεκτρικές ομάδες παγκοσμίως.

Καθοριστική συμβολή σε όλες τις  επιτυχίες της Prom Racing – παρά τις δυσκολίες της πανδημίας  και της μετάβασης από θερμικό σε ηλεκτρικό κινητήρα για το μονοθέσιο – είχαν οι Σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ καθώς και οι χορηγοί της ομάδας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr