Η απάντηση της ΚΝΕ στον Πρωθυπουργό για το Πολυτεχνείο [βίντεο]

Η απάντηση της ΚΝΕ στον Πρωθυπουργό για το Πολυτεχνείο

Τη δική της απάντηση ετοιμάζεται να δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη η ΚΝΕ με αφορμή την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι στη Βουλή, ο πρωθυπουργός μίλησε για όσους θέλουν να διεξαχθεί εν καιρώ πανδημίας η πορεία του Πολυτεχνείου λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχει ανάγκη από σύμπνοια και από ψύχραιμη κριτική αντιπάλων και όχι από ανοησίες, όπως ήταν το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης και όσων εν μέσω πανδημίας μιλούν ακόμη για την πορεία του Πολυτεχνείου».


«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά. Είμαι σίγουρος πως αυτό θα ήθελαν όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εξέγερση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ατάκα αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος φώναξε «δεν ντρέπεστε», με τον πρωθυπουργό αν απαντάει «εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε».

Τι απαντάνε οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου στον Κ. Μητσοτάκη

Η ΚΝΕ ετοιμάζει τη δική της απάντηση στη δήλωση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας με πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου όπως ο Θανάσης Παφίλης και η Αριάδνη Αλαβάνου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου το 1973.

Η απάντηση Κουτσούμπα σε Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο: Ο εορτασμός είναι ο λόγος που βρίσκεστε εδώ μέσα

Σκληρή απάντηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της πορείας της Πολυτεχνείου έδωσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας τον ότι κατευθύνει μια εσκεμμένη αυταρχικότητα προπαγάνδα και λάσπη σε έναν εορτασμό που – όπως είπε – «αξίζει να θυμάστε και που είναι ο λόγος που βρίσκεστε σήμερα εδώ και είστε πρωθυπουργός».

«Βάλατε υπουργούς, στελέχη, παπαγαλάκια σας να επιδίδονται σε παραλήρημα ενάντια στην πορεία του Πολυτεχνείου. Σήμερα το απογειώσατε και εσείς ο ίδιος», είπε και πρόσθεσε απαντώντας στον Πρωθυπουργό που ζήτησε από τα κόμματα και κυρίως από το ΚΚΕ να  δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν πορεία για το Πολυτεχνείο.

«Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία. Δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα προστασίας από αυτά που υπάρχουν σε μια σειρά χώρους όπου η κυβέρνηση έχει την ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτστούμπας λέγοντας ότι το κάνετε για να ενοχοποιήσετε τον λαό και νεολαία.

Και πρόσθεσε ότι: «Το κάνετε γιατί θέλετε να ξεμπερδέψετε με την ουσία του Πολυτεχνείου, των μηνυμάτων και του περιεχομένου του».

Επεσήμανε ότι η απαγόρευση πορείας δεν έχει αφετηρία την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά αυτό που χρόνια σας ενοχλεί, εσάς και τους στρατηγικούς σας συμμάχους είναι το  αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο τη πορεία στη πρεσβεία των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να χαιρετήσει την εκλογή Μπάιντεν  στις ΗΠΑ και αμέσως είπε ο κ. Κουτσούμπας έσκασαν οι εκθέσεις που καλύπτουν την επιθετικότητα της  Τουρκίας.

Την πυγμή και τις απειλές να τις δείξετε αλλού, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατέληξε λέγοντας ότι τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε στα κόμματα που υπακούν σε αυταρχικές απαγορεύσεις.

«Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι έχει φωνή και μπορεί να αγωνίζεται και να τηρούν τα μέτρα και αποφάσεις της υγειονομικής κοινότητας καλύτερα από εσάς», είπε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr