686 φοιτητές του ΕΜΠ θα συμμετάσχουν στη διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων Covid-19

686 φοιτητές του ΕΜΠ θα συμμετάσχουν στη διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων Covid-19 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Ο έλεγχος αντισωμάτων στο ΕΜΠ από τον ΕΟΔΥ θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 2/11/2020 και την Τρίτη 3/11/2020, στο χρονικό διάστημα 9:30-15:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Διοίκησης, από 4 συνεργεία αιμοληψίας. 

Ο αριθμός των ατόμων από την κοινότητα του ΕΜΠ που δήλωσαν συμμετοχή είναι 1147, εκ των οποίων 686 είναι προπτυχιακοί φοιτητές. Σύμφωνα με το ΕΟΔΥ, ο έλεγχος στους φοιτητές είναι υψηλής προτεραιότητας. 


Πριν τη διεξαγωγή του ελέγχου, καθένας που θα εξεταστεί θα συμπληρώσει μια φόρμα (συνημμένη). Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε τη φόρμα. Θα δοθεί στον καθένα εκτυπωμένη ενώ είναι στην αναμονή. Προσοχή: ο καθένας πρέπει να έχει το δικό του στυλό για τη συμπλήρωση της φόρμας

Λόγω του μεγάλου αριθμού και της ανάγκης να αποφευχθεί συγχρωτισμός και καθυστερήσεις, ο έλεγχος θα γίνει τη Δευτέρα 2/11 στους εργαζόμενους και την Τρίτη 3/11 στους φοιτητές του Ιδρύματος που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Θα λάβετε e-mail με την ώρα προσέλευσής σας.

Παρακαλούνται οι φοιτητές να ακολουθούν το πρόγραμμα και να συμμετάσχουν στη διαδικασία με υπομονή και διάθεση συνεργασίας. Η όλη διαδικασία θα υποστηριχτεί διοικητικά και από προσωπικό του ΕΜΠ.

Εάν η προσέλευση υπερβεί τις δυνατότητες διενέργειας ελέγχων από τα συνεργεία μέσα στο διήμερο, σύμφωνα με το ΕΜΠ, ο ΕΟΔΥ υποσχέθηκε ότι, παρόλο το μεγάλο φόρτο εργασίας του προσωπικού του, θα επανέλθει σύντομα για συμπληρωματικό έλεγχο.

Η ακόλουθη ενημέρωση προέρχεται από τον ΕΟΔΥ:

Η συμβολή της ανίχνευσης των αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 γίνεται όλο και πιο σημαντική όχι τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας, καθώς ένα θετικό αποτέλεσμα ούτε ενδεικνύει ανοσία στη λοίμωξη COVID-19 ούτε αποκλείει τη πιθανότητα μιας μελλοντικής λοίμωξης.

Συνεπώς, οι θετικοί για SARS-CoV-2 επιβάλλεται να μην αλλάξουν συνήθειες προφύλαξης. Στο επίπεδο, όμως, της Δημόσιας Υγείας ο ορολογικός έλεγχος, μέσω της ανίχνευσης των ασυμπτωματικών στο γενικό πληθυσμό, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διότι συνδράμει στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού, στην εκτίμηση της έκτασης της πανδημίας, στην αξιολόγηση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί και στην χάραξη στρατηγικών και μελλοντικών παρεμβάσεων. 

Η εξέταση απαιτεί αιμοληψία και διενεργείται με ορό αίματος.  Ενημερώνονται μόνο οι  θετικοί εντός 10 ημερών από τη λήψη του δείγματος. 

Η εργαστηριακή εξέταση διενεργείται στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ. 

Οι θετικοί στο πλαίσιο της Επιδημιολογικής Διερεύνησης - εφόσον συναινέσουν - μπορεί να υποβληθούν και σε νέα εξέταση, προκειμένου να αξιολογηθεί ο τίτλος των αντισωμάτων τους (IgG). 

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΜΠ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr