Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ (ΦΩΤΟ)

Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ (ΦΩΤΟ)

Υπό κατάληψη τελούσε από φοιτητές το κτήριο της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Φοιτητές του φοιτητικού συλλόγου Αρχιτεκτονικής και του συλλόγου οικοτρόφων νέων εστιών ΕΜΠ προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας ζητώντας όπως δηλώνουν:


1. Η σύγκλητος και οι πρυτανικές αρχές να καταρτίσουν και να αποφασίσουν σχέδιο για να γίνει διά ζώσης το εξάμηνο με όλα τα μέτρα προστασίας.

2. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στο εστιατόριο.

2. Να βελτιωθεί η ποιότητα και ποσότητα του φαγητού.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε:

"Η πρυτανεία του πολυτεχνείου προωθεί για άλλο ένα εξάμηνο την τηλεκπαίδευση και δεν παίρνει κανένα μέτρο για να γίνουν τα μαθήματα δια ζώσης και με ασφάλεια. Το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση πόσο μάλλον τα εργαστήρια. Ταυτόχρονα, μαζί με την υποβάθμιση της γνώσης και των πτυχίων μας, μπαίνουν φραγμοί σε δεκάδες συμφοιτητές μας στο να μπορούν να σπουδάσουν μιας και πολλοί από αυτούς έχουν θέμα με την σύνδεση στο διαδίκτυο, έχουν γονείς που δουλεύουν μέσω τηλεργασίας ή άλλα αδέρφια σε άλλες βαθμίδες τις εκπαίδευσης ή σε άλλα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να μην έχουν καν τον εξοπλισμό για να συμμετέχουν.

Ακόμη, καταγγέλλουν: "Την ίδια στιγμή οι εστίες ρημάζουν. Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς ο εργολάβος προχώρησε σε απολύσεις με αποτέλεσμα να μείνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στο εστιατόριο, να εντατικοποιηθεί η εργασία, να πέσει η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού".

Επισημαίνουν πως "είναι αναγκαίο να ανοίξουν άμεσα όλες οι σχολές, με πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, με συχνές απολυμάνσεις, με συχνά και δωρεάν τεστ για όλους τους φοιτητές, με πρόσληψη νέου καθηγητικού προσωπικού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, με αξιοποίηση των διδακτόρων, με πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ, με άνοιγμα αιθουσών όπως το κτ. Γκίνη, η αίθουσα τελετών στην πρυτανεία, το πάρκο Λαυρίου, εκθεσιακά κέντρα κλπ".

Το ψήφισμα Δ.Σ. του Σ.Φ. ΝΦΕΕΜΠ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr