ΕΜΠ: Ψήφισμα της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών

ΕΜΠ: Ψήφισμα της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών στη συνεδρίασή της της 16.07.20 εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα 23.7.2020:

Ενώνουμε τη φωνή μας


Η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών ενώνει τη φωνή της με τους πολίτες όλου του κόσμου που διαμαρτύρονται ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις μετά την δολοφονία του GeorgeFloyd, στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, στις 25.05.20.

Ο ρατσισμός έχει βαθιές ρίζες στις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας, αλλά δυστυχώς δεν είναι ένα παρελθοντικό- ιστορικό πρόβλημα. Οι σύγχρονες κοινωνίες είναι ακόμη βαθιά προσβεβλημένες από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, αν και σε διαφορετικές χώρες το ίδιο πρόβλημα εκφράζεται με διαφορετικές μορφές. Η βίαιη υπενθύμιση αυτής της πραγματικότητας, που δεν αφορά ασφαλώς μόνο τις ΗΠΑ, γέννησε ένα ελπιδοφόρο παγκόσμιο κίνημα, που θέτει επιτακτικά την ανάγκη για λήψη μέτρων ενάντια σε σκοταδιστικές και μισάνθρωπες συμπεριφορές, είτε αυτές είναι έκδηλες είτε διαιωνίζονται ως δήθεν "ακίνδυνα" στερεότυπα και αντιλήψεις. Ο άνεμος αυτός περνά τις πύλες των πανεπιστημίων, των διεθνών φορέων και οργανισμών αλλά, το σημαντικότερο, αφυπνίζει τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του ΕΜΠ, ζωντανό τμήμα της παγκόσμιας πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και ενός παγκόσμιου βιομηχανικού κλάδου που σήμερα αναστοχάζεται και αλλάζει υπό την επίδραση του κινήματος αυτού, ενώνει τη φωνή της με αυτούς που ασφυκτιούν σε ένα κόσμο διακρίσεων και απαιτούν ισοτιμία και ένα πιο δίκαιο κόσμο που θα αγκαλιάζει όλους.

Για να «μπορούμε να αναπνέουμε» όλοι ελεύθερα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr