Κραυγή αγωνίας από φοιτήτρια που διαμένει σε εστία: "Κάποιοι δεν έχουμε που να πάμε"

Κραυγή αγωνίας από φοιτήτρια που διαμένει σε εστία: "Κάποιοι δεν έχουμε που να πάμε"

Μετά την απόφαση για την απαγόρευση της λειτουργίας των φοιτητικών εστιών της χώρας, φοιτήτρια του ΠΑΔΑ που διαμένει στις φοιτητικές εστίες (ΦΕΕΜΠ) εκφράζει την δική της ανησυχία μέσω του «Φοιτητικά Νέα» και εξηγεί τους λόγους που δεν μπορεί να εγκαταλείψει την φοιτητική εστία:

"Είμαι φοιτήτρια στην Αθήνα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μένω στις φοιτητικές εστίες ΦΕΕΜΠ.


Σας γράφω σήμερα με πολύ σεβασμό προς εσάς, να εκφράσω την άποψη μου στο κλείσιμο των εστιών. Εγώ κατάγομαι από την Αλβανία, μια χώρα που τώρα πια έχει κλείσει τα σύνορα, σχεδόν τα πάντα. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως είμαι υπότροφος στην Ελλάδα.

Οι εστίες είναι τα σπίτια μας. Δεν έχουμε που να πάμε. Τα σύνορα έχουν κλείσει, οικονομικά δεν είμαστε καλά, την υποτροφία που υποτίθεται θα την παίρναμε αυτές τις μέρες δεν την έχουμε πάρει και σχεδόν όλα κλείνουν σιγά σιγά. Συγγενείς στην Αθήνα δεν έχω. Σε αυτήν την κατάσταση δεν βρίσκομαι μόνο εγώ αλλά εκατοντάδες παιδιά. Η αδερφή μου η οποία είναι στην Αλβανία ανήκει στους ευπαθείς ομάδες λόγω προβλημάτων υγείας. Το ίδιο και η μάνα μου.

Φοβάμαι να ταξιδέψω με άλλα άτομα, μην ξέροντας τι θα κουβαλήσω μετά στην πλάτη μου!

Ρωτάμε την γραμματεία στης φοιτητικές εστίες ΦΕΕΜΠ τι θα γίνει τι θα κάνουμε και λέει πως εμείς φταίμε που δεν φύγαμε. Λύση είναι αυτή; Λέει πως δεν έχει τι να μας κάνει κλπ κλπ.

Πιστεύω πως αυτό το θέμα θα έπρεπε να είχε μελετηθεί πολύ καλά. Δεν θα καταντήσουμε άστεγοι, δεν φεύγουμε από τα σπίτια μας.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν τις συνθήκες στης οποίες ζούμε και εμείς. Και εμείς έχουμε δικαιώματα, και από τα σπίτια μας δεν φεύγουμε.

Δεν θα μας πετάξουν έτσι στου δρόμους.

Οι γραμματείες, οι υπουργοί θα πρέπει να σέβονται την ύπαρξη μας και να μας βοηθήσουν.

Οι άλλες χώρες μπορούν να το αντιμετωπίσουν, η χώρα από την οποία κατάγομαι εγώ δυστυχώς δεν μπορεί.

Βοηθήστε μας!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr